Elx, destinació turística de qualitat

Elx, destinació turística de qualitat

El regidor Carles Molina presenta una campanya per a difondre en tot el municipi el Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (SICTED)

Des de 2012, 41 establiments i serveis d’Elx estan adherits al SICTED, que atorga el distintiu de Compromís de Qualitat Turística

Difondre i enaltir la inestimable labor de les empreses i serveis turístics d’alta qualitat del municipi; aquesta és la missió de la campanya presentada en una roda de premsa pel responsable de l’àrea de Turisme, Carles Molina, que ha estat acompanyat per la coordinadora de VisitElche, Pilar Macià, i el tècnic de l’entitat, Antonio Fernández.

En concret, es pretén comunicar en espais públics i autobusos de la localitat, mitjançant cartelleria, el Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (SICTED), visible amb el segell de “Compromís de Qualitat Turística”; una iniciativa ja veterana que parteix la Secretaria d’Estat de Turisme amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a reconéixer a aquells establiments i serveis que brinden una experiència i valor afegit als visitants i a les pròpies poblacions on s’emplacen. En la nostra autonomia i ciutat, Turisme Comunitat Valenciana i VisitElche coordinen i gestionen el SICTED, respectivament, amb l’objectiu de continuar incrementant la qualitat global d’Elx com a destinació turística i la gestió que vetle per l’augment de la competitivitat de les societats del sector.

“A Elx tu poses la qualitat turística. Nosaltres el segell” és l’eslògan general de la campanya, que així mateix engloba sis creativitats específiques, mitjançant suport gràfic i textual, enfocades a esdeveniments, gastronomia, transport, serveis, allotjaments i platges. “Amb aquesta mesura perseguim posar en coneixement d’empresaris, turistes i veïns què és el SICTED, posar en valor els negocis que ja pertanyen a l’aquest Sistema i fomentar l’adhesió de noves mercantils a aquest”, ha indicat l’edil, qui ha reiterat “que la meta principal és fer gran Elx com a destinació” mitjançant la qualitat.

Garantia des de 2012
Elx va ser pionera a la província i la comunitat a adherir-se al Sistema Integral. De fet, l’any 2012 va ser la primera localitat d’Alacant i la segona de la regió a fer-ho. En total, són 41 els serveis i establiments que presenten el distintiu SICTED de Qualitat Turística a Elx, entre els quals es troben el Centre de Congressos Ciutat d’Elx, el Centre de Visitants del Parc Municipal, les oficines de turisme, alguns dels espais museístics locals i les platges. La pretensió de la Regidoria, segons Molina, és que aqueixa xifra cresca pròximament i depasse el mig centenar.

Per això s’anima a les empreses que desitgen optar al distintiu de Qualitat Turística a contactar amb VisitElche per a iniciar el protocol d’adhesió. Després d’un període de formació i sessions d’assistència tècnica -que s’han reduït de quatre a un any-, se sotmet a l’interessat a una avaluació externa. Després de superar-la, l’establiment o servei queda adscrit al SICTED i amb dret a utilitzar el segell de Compromís de Qualitat Turística.