Futurmoda obri les seues portes en IFA amb més de 400 firmes i bones expectatives pese a la crisi del coronavirus

Futurmoda obri les seues portes en IFA amb més de 400 firmes i bones expectatives pese a la crisi del coronavirus

El conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, l’alcalde d’Elx, Carlos González, i el president d’AEC, Manuel Román, entre altres autoritats, inauguren la fira de components del calçat

El regidor il·licità considera essencial donar suport al sector, Climent assegura que s’estan prenent les mesures oportunes davant Covid-19 i Román destaca que en l’esdeveniment s’estan adoptant les cures higienicosanitàries convenients

Futurmoda, la fira de components de calçat, ha obert les seues portes amb més de 400 firmes i bones expectatives malgrat la crisi del coronavirus. Durant aquests dies de fira els visitants podran utilitzar al voltant de 700 botelles de gel desinfectants al costat de les quals s’han col·locat nombrosos cartells amb instruccions per a evitar possibles contagis. Per a mostrar tot el seu suport al sector, l’alcalde d’Elx, Carlos González, ha assistit a la cita acompanyat del conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, i el president d’AEC, Manuel Román, entre altres autoritats. González ha destacat que “és fonamental donar suport a un sector essencial des del punt de vista socioeconòmic, ja que representa més del 10% dels 30.000 milions d’euros de l’exportació anual i que ha sigut capaç d’innovar, crear marca i buscar nous mercats on col·locar productes capdavanters”.

“Tots som conscients de la conjuntura en la qual ens trobem, del nivell de preocupació que existeix entorn del COVID-19, així i tot, la majoria dels empresaris estan convençuts que la fira s’havia de celebrar i són conscients que aquest esdeveniment contribuirà als seus plans de venda i a la seua activitat”, ha recalcat el regidor il·licità.

El certamen, que ha inaugurat el conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, ha començat amb la baixa final d’algunes firmes estrangeres, que, no obstant això, han decidit enviar els seus representants. Així mateix, González ha indicat que se seguiran fidelment les recomanacions del Ministeri de Sanitat i la Conselleria. “La salut és el primer i cal prendre mesures que eviten posar en risc la ciutat, precisament per això hem ajornat la 48 Mitja Marató d’Elx”, al que ha afegit que “sense generar alarma de cap mena tots hem de seguir les pautes i ser prudents i cauts davant aquest problema”.

Per part seua, Climent ha valorat la cita com un potencial important per al sector del calçat amb més de 270 expositors, 400 firmes i ha presagiat una gran afluència de públic que supere a la de l’any anterior malgrat la conjuntura que s’està vivint en aquests moments pel patogen. “Continuarem treballant per reforçar la fira i reivindicar el sector perquè genera riquesa i benestar als ciutadans”, ha indicat.

Des de la Comunitat ja s’estan prenent mesures quant al COVID-19. Climent ha anunciat que aquest matí ha tingut lloc una reunió de la Conselleria amb el sector empresarial per a analitzar quines decisions es prendran de manera conjunta per a incentivar tots els sectors productius.

El president d’AEC ha assenyalat que dels expositors que no acudeixen al final la majoria procedeixen d’Itàlia, l’Índia i països limítrofs. “El cas d’Itàlia ho entenem, però el gruix dels expositors no és italià. Alguns, per circumstàncies, no analitzarem el perquè no assisteixen a la fira. El dilluns vam tindre reunió d’expositors i de junta directiva i vist el que opinava tota la gent decidírem dir les recomanacions de l’administració, que era celebrar la fira –no hi ha motiu per a no celebrar-la– però tenint les cures higienicosanitàries corresponents; com veieu, en tota la fira hi ha disponibilitat de gel hidroalcohòlic i totes les mesures com neteja i molta més higiene de l’habitual”, ha recalcat.
Segons el president d’AEC existeixen dues qüestions fonamentals: “D’una banda, econòmicament patirem una caiguda de les vendes, i per una altra, s’anuncia un període de recessió que intentarem evadir-lo com sempre hem fet els empresaris: amb treball, imaginació i estant on puguem vendre i on puguem ser reconeguts com fins ara”.
La Fira de Calçat d’Elx en IFA
Quant a la fira de calçat a Elx, l’alcalde, Carlos González, ha assenyalat que “des de l’àmbit municipal estem treballant per a afavorir que la Institució Firal Alacantina siga l’espai on es puga desenvolupar aquesta trobada”.
Per part seua, Román ha destacat que “seria fantàstic que es tornara a realitzar l’esdeveniment, i, des d’AEC saben que estem a la seua disposició perquè els fabricants de calçat compten amb nosaltres, amb tot el que siga necessari perquè siga una realitat i un èxit”.