Junta de Govern d’Elx

Junta de Govern d’Elx

Carlos González indica que les ajudes que s’obtindran a través d’aquesta modificació pressupostària, seran compatibles amb les quals atorgue el Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha anunciat que “l’Equip de Govern ha acordat hui dur a terme una modificació del pressupost municipal de 2020 per valor de 5 milions d’euros que estaran destinats a dos objectius prioritaris en el nou escenari polític que sorgeix com a conseqüència de l’emergència sanitària i les seues conseqüències sobre l’economia del país i de la nostra ciutat”. González ha explicat que aquests dos objectius prioritaris seran: reforçar la política social municipal i posar en marxa polítiques d’estímul econòmic dirigides a fer costat a autònoms i a  micropimes de la ciutat.

En aquest sentit ha aclarit que aquestes ajudes seran compatibles amb les que atorguen el Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana.

També ha indicat que per a obtindre aquests cinc milions es reduiran altres partides del pressupost municipal que, en la situació excepcional en la qual ens trobem, són menys prioritàries.

“La Junta Local de Govern considera que la situació que ha generat l’emergència sanitària exigirà, d’una banda, reforçar els recursos destinats a la política social al nostre municipi, ja que es preveu un considerable augment de la desocupació i també que la situació del vulnerabilitat que afecta les famílies es puga agreujar. D’altra banda, considerem que la caiguda de la demanda que ha originat l’estat d’alarma i l’emergència sanitària tindrà greus efectes sobre l’economia, en particular sobre les persones autònomes i micropimes”.

González ha explicat que “aquesta situació requereix una resposta municipal i que adeqüem el pressupost a aquest nou panorama, condicionat per l’emergència econòmica derivada de l’emergència sanitària”.

Segons ha explicat l’alcalde, serà la setmana vinent quan el Govern Municipal concrete les mesures dirigides a enfortir la política social i a fer costat les persoens autònomes i  les petites empreses.

L’objectiu final és aconseguir com més prompte millor la volta a la normalitat i donar suport a la reactivació econòmica que s’haurà de produir quan isquem d’aquest estat d’alarma”, ha dit l’alcalde.

Carlos González ha dit que els cinc milions d’euros s’obtindran de la revisió de les partides de despesa corrent. “És un treball que farà la regidoria d’Hisenda des de hui, i es tracta de la reducció d’algunes partides que, en el nou panorama sorgit després de l’emregencia en la qual ens trobem, es consideren menys prioritàries”.

Finalment, l’alcalde ha destacat que “en la Junta de Govern també hem tractat la necessitat de posar en marxa processos simplificats que comporten una tramitació ràpida perquè les ajudes arriben al seu destí al més prompte possible, tenint en compte que estem en un moment crític per a l’economia del país i de la nostra ciutat com a conseqüència de l’emergència sanitària”.