La Policia Local utilitzarà un dron per a vigilar que es compleix l’estat d’alarma en espais oberts com el Pantà o les platges

La Policia Local utilitzarà un dron per a vigilar que es compleix l’estat d’alarma en espais oberts com el Pantà o les platges

L’alcalde, Carlos González, ha explicat que demà comença a funcionar la Unitat de Mitjans Aeris amb la finalitat de coadjuvar en el compliment de les mesures derivades de la declaració de l’estat d’alarma


 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha anunciat que la Policia Local avançarà a aquest cap de setmana la posada en marxa de la Unitat de Mitjans Aeris amb la finalitat de coadjuvar en el compliment de les obligacions de l’estat d’alarma.

“A partir d’aquest dissabte la Policia Local tindrà a la seua disposició un dron que li ha sigut cedit temporalment i que auxiliarà les radiopatrulles en la vigilància i seguiment de zones especialment complexes, com són els espais lliures, cas del Pantà, el Clot de Galvany, les platges o el vessant del Vinalopó”, ha indicat l’alcalde, qui ha aclarit que aquest nou instrument al servei de la Policia Local compta amb totes les autoritzacions administratives i amb operadors amb experiència i formació per al seu pilotatge.

L’alcalde d’Elx ha indicat que es tracta d’un mitjà més per a fer complir les obligacions de l’estat d’alarma actual. Unes obligacions que estan complint escrupolosament, segons l’alcalde, la majoria d’il·licitans i d’il·licitanes.

En aquest sentit ha declarat que “a la llum de les dades de les que disposem, es continua portant un compliment estricte, per part de la immensa majoria de la ciutadania, de la nostra obligació de romandre a casa. En general, els il·licitans i les il·licitanes estem tenint un comportament que jo considere modèlic, cosa que com a alcalde i com a Govern Municipal volem agrair i valorar, ja que sabem que es tracta d’un esforç, però és també l’eina més valuosa per a contribuir a frenar la propagació del virus”.

No obstant això, l’alcalde ha aclarit que encara hi ha part de la ciutadania que no compleix amb les seues obligacions. “Una minoria que té la desaprovació de la societat i la reprovació en forma de sanció de les forces i cossos de seguretat de l’Estat. En aquest sentit, trasllade que en el dia d’ahir es van produir 379 identificacions, es van realitzar 207 actes de denúncies, tres detencions i la identificació de 25 vehicles sense autorització.