La regidoria de Sanitat coordina accions a través de Protecció Civil per a repartir pantalles protectores d’impressió 3D als hospitals d’Elx

La regidoria de Sanitat coordina accions a través de Protecció Civil per a repartir pantalles protectores d’impressió 3D als hospitals d’Elx

El material sanitari ha sigut fabricat per un grup d’enginyers il·licitans, que de manera altruista es van posar en contacte amb l’Ajuntament d’Elx per a realitzar el donatiu


Mariola Galiana incideix en què “es tracta d’una iniciativa solidària, per la qual cosa es demana la màxima col·laboració a la ciutadania per a frenar el contagi per coronavirus”


 

La Regidoria de Sanitat, ha coordinat accions al costat de l’agrupació de voluntariat de Protecció Civil, a través de la Regidoria d’Emergències, per a la recollida i lliurament de pantalles protectores d’impressió 3D als hospitals d’Elx. “Instruments de protecció facial fabricats per un grup d’enginyers il·licitans, pertanyents a la comunitat 3D Maker Elx, que de manera altruista van voler aportar el seu granet d’arena amb la donació d’aquest material sanitari posant-se en contacte amb l’Ajuntament d’Elx”, ha explicat la regidora de Sanitat, Mariola Galiana, qui incideix en què “es tracta d’una una iniciativa global que busca ajudar les i els sanitaris de la primera línia dels hospitals del municipi per a evitar el contagi per coronavirus”.

“Des de la regidoria estem coordinant accions amb il·licitans i il·licitanes que des de les seues casa puguen imprimir en 3D o que compten amb materials necessaris per a la realització de les pantalles. De fet, una empresa ens ha donat material perquè aquesta comunitat puga continuar fabricant-les. Fins al moment hem entregat al voltant d’unes 800 als hospitals, i al llarg de la setmana se’ls proporcionaran més unitats”, ha indicat Galiana.

La regidora ha fet una crida a les entitats i fabricants de la localitat perquè si disposen de material sanitari especialitzat o compten amb matèria primera per a la confecció de màscares, es posen en contacte amb el Consistori el més prompte possible a través del telèfon 966 658 051 o del correu sanidad@elx.es. Al mateix temps Galiana ha agraït la labor, l’esforç i les mostres de solidaritat de les empreses i de les institucions, així com de les i dels particulars que estan col·laborant per a minimitzar el risc de contagi.