La Regidoria de Sanitat recorda que per a consultar amb el/la metge de capçalera és obligatori cridar abans per telèfon

La Regidoria de Sanitat recorda que per a consultar amb el/la metge de capçalera és obligatori cridar abans per telèfon

La regidora de l’àrea, Mariola Galiana, explica que el sistema habilitat pels centres de salut de l’Hospital General i el Vinalopó serveix per a garantir una bona assistència i previndre el contagi per coronavirus


Galiana informa que les o els pacients amb malaltia crònica podran renovar les seues receptes farmacològiques per un període de tres mesos sense necessitat d’acudir a l’ambulatori.


La Regidoria de Sanitat ha informat que durant l’estat d’alarma les persones que vulguen fer una consulta al seu/a metge de capçalera hauran de cridar abans per telèfon amb la finalitat d’evitar així els desplaçaments. La regidora de l’àrea, Mariola Galiana, ha explicat que aquest servei habilitat pels centres de salut de l’Hospital General i el Vinalopó té la finalitat de garantir una bona assistència i previndre el contagi per coronavirus.

Galiana ha insistit a la ciutadania que es quede a la seua casa i que no acudisca presencialment als centres de salut excepte per urgències o prescripció mèdica. “Amb aquesta mesura ens protegim  d’un possible contagi de la infecció, i trenquem la cadena de propagació del virus”, ha explicat la regidora, “al mateix temps que brindem al personal sanitari la protecció adequada, i mitiguem la pressió hospitalària, per a dedicar aquests recursos als casos més greus”.

Els centres de salut de l’Hospital General són el d’Altabix, el Pla, Raval, Sant Fermí i l’Altet zona 9, mentre que els de l’Hospital Universitari del Vinalopó són el Toscar, el Pla-Vinalopó, Carrús, Doctor Sapena i el centre auxiliar Alberto García.

La regidora també ha comunicat que totes les persones amb malaltia crònica podran renovar les seues receptes farmacològiques per un període de tres mesos sense necessitat d’assistir a l’ambulatori, sinó que hauran d’acudir directament a la farmàcia amb la seua targeta sanitària per a retirar la medicació prescrita. Quant a qui habitualment acudeix a les farmàcies dels hospitals, a partir d’ara podrà rebre la medicació al seu domicili.

Des de la Regidoria agraeixen l’esforç ciutadà i del personal sanitari per la seua labor en aquests moments de crisis i de descomunal volum de treball per a atallar l’epidèmia del Covid-19.