L’Ajuntament d’Elx activa un assistent virtual en la seua pàgina web per a informar la població les 24 hores sobre el coronavirus

L’Ajuntament d’Elx activa un assistent virtual en la seua pàgina web per a informar la població les 24 hores sobre el coronavirus

L’alcalde, Carlos González, assenyala que “el xat-bot virtual, denominat Carina, respon les preguntes dels ciutadans relacionades amb la malaltia i les mesures necessàries per a previndre-la i protegir-se”


L’Ajuntament d’Elx ha habilitat en la web municipal (elche.es) un assistent virtual per a informar les 24 hores del dia sobre el coronavirus amb l’objectiu de facilitar informació i evitar el col·lapse general dels centres especialitzats. Segons ha explicat l’alcalde, Carlos González, “el xat-bot virtual, denominat Carina, porta activat en la pàgina oficial del Consistori des de fa dies i respon les preguntes dels ciutadans relacionades amb la malaltia i les mesures necessàries per a previndre-la”.

González ha advertit que el servei no resol les qüestions que haurien d’estar en mans del personal mèdic, però sí inquietuds de la població com els símptomes del COVID-19, l’origen, com es propaga, formes de contagi, quant temps roman en les superfícies i risc de reinfecció, entre altres.

“Carina” extrau la seua informació de fonts oficials com l’OMS (Organització Mundial de la Salut), el Ministeri de Sanitat i altres normatives governamentals.

L’Ajuntament il·licità i 1MillionBot han subscrit un conveni per a la cessió gratuïta d’aquest servei als ciutadans per temps indefinit.

1MillionBot és una empresa alacantina líder en l’àmbit dels Assistents Virtuals Intel·ligents basats en Intel·ligència Artificial. És partner de nombroses empreses líders d’Europa, IBM i Telefónica, entre altres.