L’Ajuntament d’Elx impulsa “Ser dona al Sud” del Fons Valencià amb motiu del Dia Internacional de la Dona

L’Ajuntament d’Elx impulsa “Ser dona al Sud” del Fons Valencià amb motiu del Dia Internacional de la Dona

La delegació equatoriana va participar dimecres passat en una conferència en l’institut Victoria Kent, acollida per la regidoria de Cooperació, per a donar a conéixer la realitat de les dones dels països en vies de desenvolupament

Amb l’objectiu de donar a conéixer la realitat de les dones dels països del sud, el Fons Valencià a través de l’Ajuntament d’Elx pretén, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, acosta a la població il·licitana testimonis en primera persona de dones que treballen i lluiten pels seus drets i els de les seues comunitats i municipis. Per a això, la delegació equatoriana va participar dimecres passat en una conferència oberta a tota mena de públic a l’institut Victoria Kent, acollida per la regidora de Cooperació i membre de la junta executiva del Fons Valencià, Mariola Galiana, qui tot seguit va rebre aquest col·lectiu a Alcaldia per a agrair-los la gran labor que realitzen.

En aquesta edició es va comptar amb representants de dues localitats d’Equador, entre elles, Elsa Susana Cachimuel Aguilar, enginyera de desenvolupament social i cultural i tècnica de formulació de polítiques públiques del Consell Cantonal de Protecció dels Drets del municipi d’Otavalo (l’Equador); i José Luis Cevallos Navarrete, psicòleg i secretari executiu del Consell Cantonal de Protecció dels Drets del municipi de Rumiñahui (l’Equador).

Entre les activitats, van destacar el taller “Enamorament i relacions tòxiques. Prevenció de violència i canvi cultural en la joventut de Rumiñahui i Otavalo”, dirigit a alumnes de secundària de la Devesa i del Nit de l’Albà per a analitzar els comportaments violents en les primeres relacions. Els i les estudiants també van realitzar un intercanvi d’experiències i pràctiques de treball entorn de la igualtat de gènere a Elx i a l’Equador. També es va programar la conferencia “Violència masclista en relacions de parella de pobles indígena”, sobre la violència contra les dones indígenes, els mecanismes comunitaris de prevenció i sanció i les potencialitats de canvi des de la cultura.