L’Ajuntament d’Elx posa els centres socials a la disposició del servei de transfusions per a garantir les donacions de sang

L’Ajuntament d’Elx posa els centres socials a la disposició del servei de transfusions per a garantir les donacions de sang

La pressió que estan patint els hospitals i centres de salut per la propagació del coronavirus fa necessari habilitar espais alternatius on poder captar donants


El consistori il·licità ofereix el Centre de Congressos, el Centre Social de Plaça de Barcelona i el Polivalent de Carrús


Les primeres donacions es van efectuar ahir amb més d’una trentena d’unitats recollides


La propagació del coronavirus està generant saturació de serveis en els centres de salut i hospitals, i una enorme pressió laboral i emocional en les i els professionals dels serveis sanitaris. A més, a les necessitats habituals de sang que es donen en situacions convencionals, s’uneixen ara les derivades de la mateixa malaltia. És per això que ajuntaments com el d’Elx han decidit habilitar espais alternatius per a captar les donacions de sang necessàries i alleujar els centres sanitaris evitant a més el risc de contagi, major en els centres d’atenció sanitària.

Seguint la crida realitzada pel Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana davant la necessitat de captar donants, l’Ajuntament il·licità ha establit una sèrie d’espais alternatius i un calendari de donació per a efectuar les extraccions.

La primera jornada de donació va tindre lloc ahir mateix al Centre Social de la Plaça de Barcelona, on va acudir la regidora de Sanitat i Salut Pública, Mariola Galiana, per a supervisar l’activitat. La previsió de recollir 25 unitats sanguínies es va veure superada per l’obtenció de més d’una trentena d’unitats.

Els llocs i horaris on la ciutadania pot acudir a donar sang són els següents:

  • Divendres 20 de març, Centre Social Polivalent Carrús, de 17.00 a 20.30 hores.
  • Dilluns 23 de març, Centre de Congressos, de 17.00 a 20.30 hores.
  • Dimarts 24 de març, Centre Social Plaça de Barcelona, de 17.00 a 20.30 hores.
  • Dijous 26 de març, Centre Social Polivalent Carrús, de 17.00 a 20.30 hores.
  • Dilluns 30 de març, Centre de Congressos, de 17.00 a 20.30 hores.

Aquests locals actuaran durant els dies establits com a sales de donació, i es convertirán en espais segurs per a realitzar el generós acte de salvar vides. El personal sanitari extremarà les mesures d’higiene i d’autocura, i garantirà la perfecta salubritat de les activitats de donació. Des de l’Ajuntament d’Elx es recorda a les i als il·licitans que poden continuar donant sang si en els últims 15 dies no han tingut afeccions respiratòries o febre.

Les necessitats d’unitats sanguínies es xifren en unes 250 bosses al dia a la província d’Alacant i unes 650 al dia en el conjunt de la Comunitat Valenciana. No obstant això, aquesta quantitat pot augmentar amb els ingressos de pacients que s’estan produint durant aquests dies com a conseqüència de l’avanç del virus COVID-19.

El Centre de Transfusió fa una crida a la solidaritat de la ciutadania perquè s’acosten a aquests punts d’extracció i col·laboren donant sang. Per a qualsevol dubte s’ha posat a la disposició de les persones interessades el número de telèfon gratuït 900 300 555 i per a conéixer els punts de donació, la pàgina web: www.centro-transfusion.san.gva.es.