L’Ajuntament està licitant actuacions per a la millora de l’eficiència energètica per valor d’un milió d’euros

L’Ajuntament està licitant actuacions per a la millora de l’eficiència energètica per valor d’un milió d’euros

En el vessant del Vinalopó s’han invertit 120.000 euros en la col·locació de 17 noves columnes de llum i 47 projectors

El regidor de Modernització de l’Espai Públic, Héctor Díez, anuncia que s’està treballant en la millora de la il·luminació de parcs i jardins i de les principals vies del nucli urbà

El vessant del riu Vinalopó, una de les zones més utilitzades pels il·licitans i les il·licitanes per a passejar o fer esport, ha experimentat una important transformació en els últims anys. I entre les actuacions dutes a terme destaca la millora de la il·luminació amb la col·locació de 17 noves columnes amb un total de 47 projectors per a donar major seguretat i facilitar el seu ús a esportistes i altres usuaris/àries, sobretot a l’hivern. Aquesta actuació ha comptat amb una inversió de 120.000 euros i s’ha centrat en el tram comprés entre el pont del Ferrocarril i el pont del Bimil·lenari.

“Després dels primers mesos en funcionament del nou enllumenat en la part nord del vessant del Vinalopó, a la Vall Trenada, podem dir que aquesta actuació, que va suposar la instal·lació de 17 noves columnes d’enllumenat i prop de 50 projectors, ha permés millorar substancialment la seguretat de la zona i facilitar la pràctica de l’esport de tots els il·licitans i il·licitanes que utilitzen diàriament el vessant del riu”, ha explicat el regidor de Modernització de l’Espai Públic Héctor Díez.

L’edil ha afegit que l’Equip de Govern seguirà millorat la il·luminació de parcs i jardins d’Elx, així com les principals vies del nucli urbà. En aquest sentit Díez ha dit que “actualment s’estan licitant actuacions per valor d’un milió d’euros amb el propòsit de continuar apostant per l’eficiència energètica en el nostre municipi i, d’altra banda, per un enllumenat respectuós amb el medi ambient i que millore la sensació de seguretat als nostres carrers”.

Actuació en el Vessant del Vinalopó
La millora de la il·luminació del vessant del Vinalopó se suma als treballs de millora de caminals i jardineria duts a terme a través dels tallers d’ocupació amb una inversió de 3,3 milions d’euros.

A més, el regidor ha recordat que també s’està treballant en la substitució de l’arbratge que es troba en mal estat, sobretot pins que presenten risc de caiguda. En lloc d’aquests pins es plantaran espècies autòctones,  com el xiprer de Cartagena o el tamarinde.