L’Ajuntament i Aigües d’Elx estudien alternatives per a resoldre problemes ocasionats per la depuradora d’Algorós

L’Ajuntament i Aigües d’Elx estudien alternatives per a resoldre problemes ocasionats per la depuradora d’Algorós

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el regidor d’Aigües, Héctor Díez, visiten les instal·lacions de Moraira i Alacantí Nord per a conéixer la tecnologia punta i comprovar els resultats dels tractaments

L’alcalde d’Elx, Carlos González, el regidor d’Aigües, Héctor Díez, i el gerent d’Aigües d’Elx, Javier Prieto, han visitat les instal·lacions de les depuradores modernes i amb tecnologia punta d’Alacantí Nord i de Moraira en el marc del pla de treball implementat a la ciutat que suposarà una solució a les males olors a Algorós. També han assistit a la visita tècnics i tècniques municipals i de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR).

“Hem visitat les instal·lacions de les depuradores del Campello i de Moraira amb la finalitat de conéixer diversos models de plantes depuradores amb diferents tecnologies i de valorar el seu rendiment i el seu impacte, tant visual com en molèsties per les olors en l’entorn”, ha explicat Carlos González, qui ha afegit que “de la mateixa manera, ens hem interessat també per aspectes col·laterals com la pròpia eficiència energètica de la planta i la possibilitat de reutilització de les aigües depurades, factors per als quals és absolutament fonamental disposar de les tecnologies més avançades en depuració”.

L’alcalde ha explicat que des de l’Ajuntament i Aigües d’Elx prosseguiran amb aquest procés d’anàlisi de les diferents alternatives tècniques i “ens emplacem a una reunió posterior, en les pròximes setmanes, amb la gerència de l’EPSAR en la qual puguem valorar l’opció més convenient per a l’interés de la ciutat. En definitiva, estem estudiant les diferents alternatives, tant en el que a tecnologia com a ubicació es refereix, amb la finalitat de prendre la millor decisió per al veïnat del Sector V i per a afavorir la sostenibilitat ambiental”, ha conclòs l’alcalde.