L’Ajuntament reparteix contenidors especials en els negocis d’hostaleria per a incrementar un 20% el reciclatge de vidre

L’Ajuntament reparteix contenidors especials en els negocis d’hostaleria per a incrementar un 20% el reciclatge de vidre

El regidor de Neteja, Héctor Díez, anuncia que es col·locaran 40 nous contenidors al centre i als eixos comercials de la ciutat i altres 60 a les pedanies

Aquesta iniciativa conjunta entre l’Ajuntament i Ecovidrio contempla el repartiment gratuït de xicotets depòsits en els locals d’hostaleria per a ajudar-los a millorar les xifres de reciclatge

El regidor de Neteja, Héctor Díez, ha presentat la campanya que l’Ajuntament ha posat en marxa en col·laboració d’Ecovidrio per a incrementar en un 20% el reciclatge de vidre.

“Elx s’ha plantejat viure una dècada en verd amb l’aspiració d’arribar a ser Capital Verda Europea en 2030. En això estem treballant des d’aquest Equip de Govern i en aquest camí de sostenibilitat que hem decidit recórrer s’emmarca la iniciativa que durem a terme amb Ecovidrio, l’objectiu de la qual és millorar el servei de recollida selectiva de vidre”, ha explicat Díez.

L’edil ha recordat que Elx compta actualment amb 860 contenidors de vidre, un per cada 270 habitants, una bona mitjana que prova que el servei està implantat al municipi. “L’any passat vam retirar 2.500 tones de vidre, la qual cosa equivaldria a retirar uns 2.000 vehicles de la via pública al llarg de l’any amb l’estalvi en CO₂ que això suposa”, ha indicat el regidor.

Díez ha dit que “ara ens plantegem un pas més”. En aquest sentit ha indicat que Ecovidrio col·locarà a les pedanies 60 nous punts de recollida de vidre per a facilitar als veïns i a les veïnes el seu reciclatge.

“D’altra banda, millorarem les xifres de reciclatge de vidre en l’hostaleria, tenint en compte que el 50% del vidre que es recull a Espanya el genera aquest sector. Per això, posarem 40 nous punts de recollida de vidre pròxims al sector de l’hostaleria que es concentra principalment a la zona centre i als eixos comercials. I junt a la instal·lació d’aquests 40 contenidors, facilitarem gratuïtament a aquests establiments uns contenidors més xicotets que mitjançant un sistema d’elevació facilitarà l’abocament del vidre en el contenidor de reciclatge”, ha explicat el responsable de Neteja. Aquests nous contenidors estaran tematitzats, retolats amb una imatge d’Elx.

“A més, a través d’aquesta campanya amb Ecovidrio tractarem d’implicar, amb visites porta a porta, el sector de l’hostaleria oferint-los gratuïtament els xicotets contenidors”, ha dit l’edil.

Per part seua, Roberto Fuentes, representant d’Ecovidrio, ha aclarit que “la campanya d’hostaleria començarà amb xarrades d’educadors ambientals en tots els negocis hostalers de la ciutat i se’ls oferirà gratuïtament els nous poals adaptats per a recollir el vidre i facilitar el seu trasllat als contenidors del carrer i el seu abocament d’una sola vegada en aquest”.

Fuentes ha destacat que el reciclatge de vidre té associats uns beneficis mediambientals que li caracteritzen com un material ecològic al cent per cent. “Quan reciclem vidre s’aprofita el material íntegrament donant vida a nous envasos pel que evitem l’extracció de noves matèries primeres”, ha assenyalat el responsable d’Ecovidrio.

“En definitiva, Elx tindrà cent punts més de recollida de vidre en el municipi i estimem que això ens permetrà millorar les xifres en un 20%”, ha indicat Héctor Díez.