L’alcalde defensa la necessitat de preus justos per al sector agrícola durant el lliurament de la distinció d’“Agricultor de l’Any 2019” a l’empresa Semiflor Agropecuaria

L’alcalde defensa la necessitat de preus justos per al sector agrícola durant el lliurament de la distinció d’“Agricultor de l’Any 2019” a l’empresa Semiflor Agropecuaria

Carlos González qualifica al transvassament Tajo-Segura com a pedra angular del desenvolupament agrari del Camp d’Elx

El guardó concedit per ASAJA fou recollit pels germans Javier, Patricia i José María Irles durant un acte que se celebrà en el restaurant Nugolat

L’alcalde d’Elx, Carlos González, va defensar la necessitat de preus justos per als productes agrícoles durant la setzena edició del premi “Agricultor de l’Any 2019” que enguany ha recaigut en l’empresa Semiflor Agropecuaria, regentada pels germans Javier, Patricia i José María Irles en reconeixement a la seua imparable trajectòria des de fa 30 anys; la seua capacitat de diversificació i per haver transformat la modesta explotació agrícola en una empresa amb divisió agroramadera i planterista de planta d’hortalissa, aromàtiques i ornamental, que va nàixer com a primer viver d’Elx i que hui dia és referent en l’àmbit provincial i nacional.

L’acte, que es va celebrar anit en el restaurant Nugolat, va comptar amb l’assistència del regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sánchez, de socis d’ASAJA Elx, empresaris del sector, comunitats de regants, així com de membres de l’Equip de Govern i representants de la corporació municipal.

González va aprofitar la trobada, per a expressar una vegada més el seu suport al transvasament Tajo-Segura com a pedra angular del desenvolupament agrari del camp il·licità. “Vull dir alt i clar que el transvasament és imprescindible, irrenunciable i insubstituïble. És un motor de progrés i creixement per a aquesta terra i per al futur de l’agricultura a Elx”.

Per a González els germans Irles simbolitzen tres dècades de serietat, de capacitat d’adaptació, de modernització i d’innovació.
“Ens sentim orgullosos de vosaltres i sou un autèntic exemple per a totes i tots”, va destacar.

Així mateix, l’alcalde va etiquetar al sector com a essencial per a la qualitat de vida i el progrés econòmic de la ciutat, i va afegir que “el Camp d’Elx és un motor econòmic que genera ocupació i riquesa per als il·licitans i il·licitanes, a més de tindre un valor cultural i ambiental, fonamental en el nostre projecte de ciutat. L’Elx de hui no s’entén sense la nostra tradició agrària; i al mateix temps, el camp és una peça essencial en el nostre objectiu de ser Capital Verda Europea en 2030”.

“En tot el que ha de veure quant a la relació entre l’Ajuntament i ASAJA volem que sapieu que continuarem esforçant-nos per a resoldre els problemes, atendre les necessitats i, en definitiva, posar una mica més fàcil les coses als qui feu aquest treball tan important per a la societat”, va concloure.

La distinció va ser entregada pel regidor il·licità i el president d’ASAJA Elx, Pedro Valero, als germans Irles, responsables d’una empresa fundada pel seu pare, que en l’actualitat compta amb més de 20 hectàrees de carxofes i altres 20 d’alfals; la producció ramadera, amb més de 1.100 caps ovins, xifra que els converteixen en la major explotació a Elx.

Hui dia el volum de negoci de Semiflor aconsegueix els 20 milions de plantes anuals, producció amb la qual donen ocupació a més de 25 persones.

Per part seua, el president d’ASAJA Elx, Pedro Valero, va assenyalar que “és un honor per a la nostra organització entregar aquesta distinció a una empresa que fomenta el relleu generacional en el sector i que ha sabut diversificar el seu negoci per a adaptar-se als nous temps i exigències del mercat”.

Així mateix, Valero va destacar la implicació dels guardonats en la defensa dels interessos dels agricultors del Baix Vinalopó, denunciant els problemes als quals l’agre s’està enfrontant en els últims anys, com el dèficit d’aigua o els baixos preus, amb la seua participació activa en les dues manifestacions que recentment ha organitzat l’associació a València i en el Vinalopó Mitjà.