L’alcalde d’Elx clausura la IV Universitat d’Hivern sobre cooperació internacional i desenvolupament sostenible celebrada en la UMHE

L’alcalde d’Elx clausura la IV Universitat d’Hivern sobre cooperació internacional i desenvolupament sostenible celebrada en la UMHE

Aquesta trobada universitària ha comptat amb la participació de les cinc universitats públiques de la Comunitat i amb un centenar d’alumnes

Carlos González destaca el paper crucial de les universitats per a la implicació de la societat en els ODS, l’agenda 2030 i la cooperació al desenvolupament

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha clausurat, en la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMHE), la IV Universitat d’Hivern que ha abordat la cooperació internacional al desenvolupament en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i que ha comptat durant els tres últims dies amb la participació d’un centenar d’alumnes i la col·laboració de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

En l’acte de clausura també han estat José Luis González Esteban, vicerector adjunt de Relacions Internacionals de la UMHE; Juan Llopis Taverner, vicerector de Relacions Internacionals de la UMH; Inmaculada Blaya Salvador, directora del servei de Relacions Internacionals, Cooperació al Desenvolupament i Voluntariat de la UMHE; i Mariola Galiana, regidora de Cooperació de l’Ajuntament d’Elx.

L’alcalde ha valorat la implicació de la UMHE amb la resta d’universitats públiques de la Comunitat Valenciana, Jaume I, Politècnica, València i Alacant, sota el marc de la Universitat d’Hivern, i ha destacat “l’importantíssim paper que juga la universitat en la promoció del desenvolupament sostenible, a treballar, divulgar i estendre la importància que té i a aconseguir la implicació de la societat en els ODS, l’agenda 2030 i la cooperació al desenvolupament. Entenem que la universitat és un actor essencial per a aconseguir aquests objectius i els ajuntaments també tenim un paper en aquest treball per construir un món millor”.

L’Ajuntament il·licità ha col·laborat amb aquesta IV Universitat amb l’exposició fotogràfica “Indestructibles”, inaugurada el dijous en la Llotja Medieval. La mostra retrata l’esperit de superació infantil en el continent africà i estarà oberta fins al pròxim dia 29.