L’emergència sanitària impedeix a l’Ajuntament enviar enguany les palmes blanques al papa, als reis i al president del Govern

L’emergència sanitària impedeix a l’Ajuntament enviar enguany les palmes blanques al papa, als reis i al president del Govern

Carlos González remet una carta a aquestes personalitats: al president de la Generalitat, als bisbes d’Oriola-Alacant i de Menorca i a l’alcalde de Jaca lamentant que enguany resulta impossible complir amb aquesta tradició tan lligada al Diumenge de Rams


L’emergència sanitària per l’expansió del coronavirus impedeix enguany a l’Ajuntament d’Elx enviar les palmes blanques, elaborades per la família Serrano-Valero, a les autoritats que cada any les reben puntualment.

Així li ho ha transmés l’alcalde d’Elx, Carlos González, a través d’una carta personalitzada a cadascuna de les autoritats que cada any són obsequiades amb la palma blanca artesanal que es realitza a Elx amb motiu del Diumenge de Rams.

Són unes autèntiques obres d’art que, com és tradició, s’envien al rei Don Felip VI; a la reina Donya Letizia; a la Seua Santedat el papa de Roma; al president del Govern, Pedro Sánchez; al president de la Generalitat, Ximo Puig; al bisbe de Menorca, monsenyor Francisco Conesa Ferrer; a l’alcalde de Jaca, Juan Manuel Ramón Ipas i al bisbe Oriola-Alacant, monsenyor Jesús Murgui.

“Encara que enguany m’haguera agradat de nou enviar-li una palma blanca elaborada mitjançant mètodes completament artesanals conservats a través del temps per les famílies il·licitanes, l’actual emergència sanitària que estem patint m’impedeix complir amb aquesta tradició tan valorada per la corporació que presidisc”, exposa l’alcalde en la seua carta a les autoritats.

González recorda que aquestes palmes s’elaboren seguint el mateix procés que les que els il·licitans i les il·licitanes porten habitualment en la celebració del nostre Diumenge de Rams, que va ser declarat “Festa Turística d’Interés Internacional” l’any 1997, reconeixent així el profund arrelament que aquesta manifestació popular de tradició, cultura i devoció té a Elx i l’especial alegria amb què es viu en aquesta ciutat.

Així mateix, la declaració per la UNESCO del Palmerar d’Elx com a Patrimoni de la Humanitat (al novembre de 2000) i del Misteri d’Elx com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Intangible de la Humanitat (al maig de 2001) han vingut a reconéixer i reforçar el valor d’aquest llegat cultural immemorial transmés per generacions il·licitanes al llarg dels segles.