Les Olimpiades de la Fe reuneixen prop de tres-centes persones en la pista Manolo Jaén

Les Olimpiades de la Fe reuneixen prop de tres-centes persones en la pista Manolo Jaén

L’alcalde, Carlos González, i l’edil Vicente Alberola, comproven el bon ambient d’una jornada ludicoesportiva no competitiva que persegueix la socialització i la lluita contra el sedentarisme

La pista d’atletisme Manolo Jaén s’ha convertit en una festa per la convivència i contra el sedentarisme gràcies a les Olimpíades de la Fe, que ha reunit en les instal·lacions d’Altabix-Universitat prop de tres centenars de persones de diferents edats, nacionalitats i creences.

El regidor il·licità, Carlos González, i el responsable de l’àrea d’Esports, Vicente Alberola, així com l’edil de Política de Majors, Puri Vives, han volgut secundar una cita que el mateix Alberola definia aquesta mateixa setmana com “un clàssic” en el calendari d’esdeveniments del municipi.

Els tres han pogut comprovar de primera mà, acompanyats pels organitzadors de la iniciativa, Antonio Hurtado i Marcos Martínez –que han mostrat gratitud pel suport consistorial–, el bon ambient regnant i el correcte desenvolupament de les diferents proves (carrera de cent metres, de resistència de mil metres, d’obstacles, salt de longitud, llançament de pesos…), en unes Olimpíades l’objectiu principal de les quals no és competir per a guanyar sinó socialitzar i fomentar activament hàbits de vida saludables a través de l’activitat física.

L’alcalde i el regidor han agraït la invitació un any més i la perseverança de l’organització per tirar avant aquestes Olimpíades. “L’esport contribueix enormement a concebre una ciutadania amb millor salut i condició física”, ha expressat González, que ha continuat enumerant els avantatges de l’exercici físic: “Fer esport és adquirir valors enormement útils per a afrontar la vida, com ho són l’esforç, el treball en equip, la resistència i aprendre a enfrontar-se a les dificultats…”, encara que el regidor il·licità així mateix ha reconegut que “també es tracta de divertir-se”.

A més de disciplines esportives, els assistents gaudiran d’una vesprada amb marcat caràcter musical, amb zumba, balls i el concert de l’agrupació Free. En finalitzar la jornada, s’efectuarà el lliurament de medalles.

Les Olimpíades de la Fe, esdeveniment erigit pels 14 temples pertanyents a la Federació d’Esglésies Evangèliques d’Elx, compta amb la col·laboració de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament en promoure el número tres –salut i benestar– dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU.