L’OMIC d’Elx reprén els tallers de formació per als escolars del municipi

L’OMIC d’Elx reprén els tallers de formació per als escolars del municipi

El catàleg de l’organisme dependent de la Regidoria de Consum inclou cursets per a alumnat de primària i secundària sobre consum i medi ambient, etiquetatge i additius o publicitat i hàbits saludables

L’oficina municipal d’informació al consumidor (OMIC) d’Elx reprén la formació destinada als estudiants de primària i secundària del municipi. Aquest mateix matí, al voltant de 150 alumnes de primer i segon del CEIP Ramon Llull han pogut gaudir d’un taller organitzat conjuntament amb l’ONG Oxyzonia sobre consum i medi ambient, en el Centre de Congressos Ciutat d’Elx.

El coordinador de l’OMIC d’Elx, l’inspector Torcuato Saavedra, ha explicat que els cursos i el material didàctic brindats per l’oficina als col·legis i instituts que així ho sol·liciten estan encaminats a la conscienciació de l’alumnat il·licità, com a consumidors del futur, en aquelles àrees clau de la vida quotidiana. “El de consum i medi ambient no és l’únic taller; tenim altres relatius a etiquetatge i additius o publicitat i hàbits saludables, aquest últim en el qual s’aprenen els riscos del tabac i altres substàncies addictives”.

D’altra banda, el fundador d’Oxyzonia -entitat dedicada a la repoblació forestal-, José Ramón Mena, ha agraït l’Ajuntament i l’OMIC la inclusió de la protecció de la naturalesa en el seu catàleg formatiu. I ha afirmat que, encara que el gruix del projecte d’Oxyzonia s’emplaça a l’Amazones, igualment estan emprenent reforestacions a la península i al terme municipal: “A Espanya portem 32.000 arbres plantats; a Elx, portem 4.000”, ha especificat Mena, que ha cridat a detindre les agressions al planeta mitjançant l’educació de les generacions esdevenidores: “Tan fàcil com plantar arbres…”.

La regidora de Consum, Mariola Galiana, també ha assistit al taller, i preguntat els i les escolars sobre els coneixements adquirits. “Des de la Regidoria apostem a conscienciar i instruir la xicalla sobre la importància del consum responsable i el medi ambient”, ha manifestat, i ha assegurat que l’objectiu és aconseguir grans canvis en la manera de consumir i en la naturalesa mitjançant xicotets passos, unes aspiracions emmarcades en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU.

Una Oficina oberta a tota la ciutadania

L’OMIC d’Elx, acreditada per la Generalitat Valenciana, és l’organisme situat en el número 5 de la replaceta de l’Espart dedicat a la informació i tramitació gratuïta d’aquelles queixes i reclamacions de la ciutadania, sempre en el marc de la legislació de consum vigent. Amb un horari de dilluns a divendres, de 09.00 a 14.00 hores. L’any 2019 es van tramitar prop de 2.500 expedients.