Prop de 250 dones participen en la V Carrera de la Dama a Elx

Prop de 250 dones participen en la V Carrera de la Dama a Elx

La prova, celebrada aquest matí, pretén donar visibilitat a la dona en l’esport i fomentar l’empoderament femení

Unes 250 dones pertanyents a 18 clubs han participat en la V Carrera de la Dama que ha arrancat de la plaça 8 de Març a les deu del matí i ha discorregut per diversos carrers de la ciutat amb un traçat de 8,8 quilòmetres per a arribar a la meta en el mateix punt d’eixida.

Aquesta prova està organitzada per les associacions veïnals de Carrús (parc Primer de Maig, camí dels Magros-Vinalopó i el Toscar) en col·laboració amb l’Ajuntament i diferents entitats i empreses amb la finalitat d’impulsar l’activitat física i l’empoderament femení.

La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, que ha participat en la carrera, ha donat el tret d’eixida, acompanyada pels edils d’Esports, Vicente Alberola, i d’Igualtat, Mariano Valera, a més de membres de l’organització.

La carrera, que no és competitiva, ha comptat amb la participació de corredores de països com Portugal, Regne Unit, els Estats Units i Bèlgica. La primera participant que ha travessat la meta ha sigut Gemma Ann Selby, guanyadora de la recent i última edició de la Transil·licitana, seguida de Tamara Baeza i Sofía Candela.

Minuts abans de l’inici de la prova, la periodista Judith Maldonado, ha llegit en nom de l’organització, de la qual forma part, un manifest reivindicatiu dels drets de les dones que, en el qual, entre altres aspectes ha assenyalat que “la Carrera de la Dama celebra la seua cinquena edició amb l’objectiu de visibilitzar la situació de la dona en l’esport, concretament en el running. Som conscients que s’ha avançat molt, però també que encara queda treball per fer, per això volem recordar que el huit de març ha de ser tots els dies de l’any. Reclamem que se’ns considere com a iguals, sense cap discriminació per motiu de sexe, gènere o de qualsevol altra índole”.