Recomanacions culturals dimarts 31 de març del 2020

Recomanacions culturals dimarts 31 de març del 2020

Acabem el mes de març i continuem descomptant els dies que falten per a tornar a la normalitat, al treball, a l’escola, als carrers i places, als teatres, als museus, a les sales d’exposicions, als bars i restaurants…

Mentrestant hem de conservar la calma, entrenar la nostra paciència i mantindre el cap ocupat. La cultura és un aliat excel·lent per a aconseguir-lo, perquè ens entreté i ens forma, és a dir, ens fa millors persones.

Anem amb les recomanacions per a hui:

Molt d’art per als xiquets

Encara que les xiquetes i els xiquets continuen estudiant des de casa no poden eixir al carrer, així que necessiten continguts entretinguts per a passar les hores i evitar l’avorriment, i si són amens i educatius, doncs molt millor. Els museus nacionals ofereixen un extens ventall de recursos per a ells: vídeos, dibuixos per a acolorir, jocs, rertallables, etc.

Aquesta pàgina del Ministeri de Cultura aglutina l’oferta:

https://www.culturaydeporte.gob.es/actualidad/2020/03/200326-recursos-familiasninos-museos.html

Per a degustadors del millor jazz

El Festival de Jazz de Montreux, a França, és un de les trobades més veteranes i famoses del món. Per allí han passat tots els més grans compositors i intèrprets d’aquesta meravellosa música. Amb motiu d’aquesta quarantena, el festival ofereix en obert i durant un mes cinquanta dels millors concerts de la seua llarga trajectòria. Una absoluta joia:

https://www.montreuxjazzfestival.com/en/50-concerts-to-stream/

La recomanació teatral del dia

La Companyia Teatral Kamikaze ofereix des del seu canal en YouTube i només durant aquesta setmana l’enregistrament de “La función por hacer”, una versió lliure de la cèlebre obra “Sis personatges en cerca d’autor”, del Premi Nobel italià Luigi Pirandello. Aquest espectacle va ser guardonat amb set Premis Max l’any 2009.

Perquè la vida és pur teatre, punxa ací:

https://www.youtube.com/watch?v=9b-ihfajq3k&feature=emb_title

I, per a acabar, bona literatura

El gran escriptor argentí Julio Cortázar, autor de l’inoblidable Sambori, mereix una excursió en profunditat a través de la seua extensa i peculiar producció literària.

En el lloc web de la Fundació March es pot navegar per la Biblioteca Julio Cortázar, on es pot explorar la seua obra, deduir si un és “cronopio” o fama, i conéixer els seus gustos literaris:

https://www.march.es/bibliotecas/repositorio-cortazar/