Recomanacions culturals per a un dilluns en quarantena

Recomanacions culturals per a un dilluns en quarantena

Literatura, reportatges, música, teatre i museus com a píndola cultural per a passar el dilluns en quarantena


 

Encara que no ho semble hui és dilluns de nou i comença una altra setmana d’aquest confinament, un aïllament durant el qual la cultura pot i deu exercir un paper molt important per a suportar el pas dels dies. Però recordeu que cada dia és un dia menys. Anem amb algunes recomanacions.

La Federació Espanyola de Municipis i províncies (FEMP), ha elaborat una recopilació de recursos culturals per a fer-los arribar als Governs Locals, amb un extens ventall d’activitats que abasten literatura, teatre, música, cinema, museus, televisió, etc.

La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes ofereix habitualment en la seua pàgina web una quantitat ingent de recursos i continguts relacionats amb la literatura hispanoamericana. No deixeu de visitar els seus arxius i la seua interessant hemeroteca on podreu llegir els clàssics de la literatura en espanyol.

 

 

La Universitat d’Alacant, des del seu Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües s’ha unit també a les iniciatives promogudes per les institucions acadèmiques i ha decidit publicar les seues recomanacions culturals amb molta literatura, esport, nutrició, música, etc. Un menú ric i variat digne de donar-li una ullada.

Si esteu familiaritzats amb el francés i la cultura del país gal, el Centre Pompidou ofereix un accés integral, lliure i gratuït a la seua extraordinària biblioteca virtual. Merci beaucoup, France.

La Factoria Cultural és un viver d’empreses, l’objectiu de les quals és crear i impulsar projectes en el marc del sector de la Indústria Cultural. Davant la situació de confinament pel Covid-19, ha decidit oferir en obert els continguts culturals resultat de les diferents iniciatives sorgides de les seues aules.

Us vau perdre ahir l’extraordinari programa de la 2 Imprescindibles, dedicat a Emilio Lledó, un dels pensadors més importants del nostre país? No passa res, la pàgina d’RTVE l’ha pujat al seu web perquè gaudiu d’aquest extraordinari intel·lectual, filòleg i filòsof, les paraules del qual són un bàlsam per a temps difícils com els que vivim.

 

 

Trobeu a faltar les vostres excursions al camp per a gaudir de la naturalesa? Visiteu la pàgina del Museu del Ter. A més, si punxeu damunt de la imatge de cadascun dels ocells del riu que apareixen en el seu web podreu escoltar el seu cant. Després, tanqueu els ulls i deixeu volar la vostra imaginació…