Una delegació de la Mancomunitat del Camp de Túria visita Elx per a copiar el model del Parc Empresarial

Una delegació de la Mancomunitat del Camp de Túria visita Elx per a copiar el model del Parc Empresarial

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha rebut una delegació de representants polítics i tècnics dels municipis que componen la Mancomunitat del Camp de Túria que s’han desplaçat fins a Elx per a conéixer de primera mà el Parc Empresarial de Torrellano amb la finalitat de copiar el seu model de gestió.

L’alcalde, acompanyat per la regidora d’urbanisme, Ana Arabid, l’edil de Promoció Econòmica, Carles Molina, i el gerent de Pimesa, Antonio Martínez, ha explicat a la delegació del Camp de Túria, a grans línies, la història del Parc Empresarial i les característiques que el converteixen en un enclavament industrial referent a Espanya.

Tal com ha explicat Carlos González, “el principal valor diferencial d’Elx Parc Empresarial és el seu urbanisme generós amb els espais públics i que pensa en les persones que treballen en les seues empreses. Un segon factor fonamental és la capacitat d’intervenció dels poders públics, de l’Ajuntament d’Elx a través de la seua empresa municipal Pimesa, en elements tan importants com la política de preus o la fixació del preu del sòl, un factor essencial per a fer una política industrial que comporte l’atracció d’empreses i l’atracció d’inversió. En definitiva, urbanisme, control públic dels preus i la implicació del sector privat, de les empreses locals en un projecte que transcendeix al merament industrial, és un projecte de ciutat dirigit a la dinamització socioeconòmica de la nostra ciutat i la nostra província”.

Després de la visita a l’Ajuntament, la delegació s’ha desplaçat a Elx Parc Empresarial on Antonio Martínez ha dut a terme una ponència sobre “Bones pràctiques de les àrees industrials: Elx Parc Empresarial i Elx Campus Tecnològic” i la directora de gestió de l’Entitat de gestió Elx Parc Empresarial, Raquel Rosique, els ha realitzat una visita guiada per l’enclavament empresarial.