Urbanisme redactarà un pla especial per a regular les activitats en sòl no urbanitzable de l’entorn de l’aeroport

Urbanisme redactarà un pla especial per a regular les activitats en sòl no urbanitzable de l’entorn de l’aeroport

Es tracta de negocis totalment consolidats, majoritàriament dedicats al lloguer i aparcament de vehicles

La Junta de Govern Local aprova 200.000 euros per al programa d’ajudes a persones emprenedores Elx Emprén, de la Regidoria de Promoció Econòmica

La Junta de Govern Local (JGL) ha decidit encarregar al Servei Tècnic d’Urbanisme la redacció d’un pla especial per a regular els usos del sòl no urbanitzable als voltants de l’aeroport Alacant-Elx. Així ho ha traslladat aquest matí el portaveu de la JGL, Héctor Díez, als mitjans en roda de premsa.

A l’entorn de l’aeroport il·licità, tal com ha explicat el portaveu, se situen nombroses parcel·les de sòl no urbanitzable en les quals, des de fa anys, de manera ininterrompuda, s’implanten empreses majoritàriament dedicades al lloguer i aparcament de curta i llarga estada de vehicles, les quals estan totalment consolidades amb la dinàmica de la infraestructura, i que, com ha expressat Díez, “són uns serveis necessaris per al normal funcionament de l’aeroport, pel qual transiten milions de persones anualment”.

El portaveu ha reconegut que algunes d’aquestes mercantils operen amb llicències d’obertura i activitat temporals, però que unes altres manquen de qualsevol classe d’autorització. “És lògic que les regulem per a afavorir que es desenvolupen en el compliment de la llei, donada l’elevada activitat socioeconòmica que presenten”, ha dit Díez, que ha explicat que per a l’elaboració del pla especial es duran a terme diversos tràmits al llarg de l’any que acabaran en una regulació específica.
El citat pla especial estudiarà la situació real d’aquests negocis –delimitant l’àmbit en el qual es permet la seua ubicació– i l’establiment de la xarxa de serveis i dotacions púbiques per a mitigar l’impacte negatiu que provoquen sobre el territori i sobre el veïnat de les partides rurals pròximes a l’aeroport. “En definitiva, es tracta d’analitzar la situació i establir un cert ordre en una àrea en la qual fins ara ha existit un desenvolupament urbanístic desordenat”, ha ressaltat Díez.

Promoció Econòmica, Ocupació i Recursos Humans

En la JGL, a més, s’han tractat assumptes referents al foment de l’activitat emprenedora en el municipi i la consolidació de l’oferta d’ocupació pública. Si la setmana passada la Junta va donar llum verda a les ajudes d’Elx Emplea per a la creació de llocs de treball per un import de 200.000 euros, hui s’ha fet el mateix, per la mateixa quantitat, de la segona línia de subvencions més importants de la Regidoria de Promoció Econòmica: Elx Emprén, per a recolzar la creació d’empreses. En aquesta nova convocatòria, les societats fundades en el municipi des de l’1 de gener de 2019 podran optar com a màxim a 3.000 euros, a partir de la publicació de les bases en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) –les quals són similars a les d’anys anteriors, segons Díez– fins al 30 de setembre de 2020.

Ramón Abad, tinent d’alcalde de RH, per part seua, ha reiterat que 2020, a l’Ajuntament d’Elx, és “el dels processos selectius”, recordant que ja estan constituïts els tribunals per a places d’agents de la Policia Local (53), les de mestres d’escoles infantils (9) i les de tècnic/a en administració general (6).

En concret, aquest divendres, la JGL ha aprovat per a aquest primer semestre una dotzena de processos selectius corresponent a l’oferta pública d’ocupació de 2017, compost per places de mestres d’infantil (3), d’auxiliars en administració general (15), les bases per a la creació d’una borsa d’agents de desenvolupament local i les places de promoció interna d’administratius/ves (38), encarregat/da de cementeris i de senyalització (2), inspector/a de manteniment (1) i oficial de climatització (1). Igualment, s’enforteix el personal de la Policia Local no sols amb agents sinó amb comandaments intermedis, amb l’oferta d’una plaça d’inspector per torn lliure i tres de promoció interna, i una altra de promoció interna d’intendent. “L’objectiu és estabilitzar la plantilla per a aconseguir una major eficàcia i eficiència en els serveis municipals”, uns anhels que, durant la dècada passada, “no van ser possibles”, ha dit Abad, que ha comunicat que en el segon semestre de l’any el Consistori es bolcarà amb l’oferta relativa a 2018 i 2019.

Així mateix, i coincidint amb la setmana de reivindicació dels drets de les dones, que tindrà el seu punt àlgid diumenge que ve, 8 de març, Abad ha anunciat una decisió important per a la conciliació i la igualtat entre gèneres: l’aplicació del decret del Consell 42/2019, pel qual les empleades i els empleats municipals podran beneficiar-se de la reducció d’una hora de la seua jornada laboral si posseeixen al seu càrrec un fill o filla menor de tres anys, dos menors de 12 o persones dependents.

La JGL, finalment, ha donat el vistiplau a la normativa interna unificada de vestuari de l’Ajuntament il·licità.