Elx commemora el XIX aniversari de la declaració del Misteri com a Patrimoni de la Humanitat de manera virtual

Elx commemora el XIX aniversari de la declaració del Misteri com a Patrimoni de la Humanitat de manera virtual

L’alcalde, Carlos González, presidirà demà un acte telemàtic, a les 12.00 hores, des de la Sala del Consell


La ciutadania podrà visualitzar en directe la solemne efemèride a través de la pàgina de Facebook o del canal de YouTube de l’Ajuntament


Elx commemorarà del dinové aniversari de la declaració de la Festa com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco de manera telemàtica. L’alcalde, Carlos González, presidirà l’acte virtual que arrancarà el dilluns 18, a les 12.00 hores, des de la Sala del Consell de l’Ajuntament. La iniciativa s’emmarca en les mesures encaminades a garantir el distanciament social amb la finalitat d’evitar la propagació de la covid-19.

A més de la presència i intervenció del regidor il·licità, l’esdeveniment comptarà amb les al·locucions telemàtiques del president executiu del Patronat del Misteri, Francisco Borja, del mestre de capella, Francisco Javier González, i de la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit. Igualment, membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, de la gran família que integra el drama assumpcionista i altres autoritats eclesiàstiques, els acompanyaran des de les seues llars gràcies a la tecnologia de pantalla partida pròpia de les videoconferències.

Els il·licitans i les il·licitanes podran visualitzar en directe la solemne efemèride a través de la pàgina de Facebook o del canal de YouTube de l’Ajuntament. El “Gloria patri” sonarà com a finalització.

Des de 1609 amb la Festa

El divendres 18 de maig de 2001, l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura va proclamar el Misteri d’Elx com a Patrimoni de la Humanitat, mesos després que l’organisme fera el mateix amb el Palmerar. L’obra sacrolírica d’origen medieval, festivitat major del poble d’Elx representada tots els 14 i 15 d’agost en dos actes –la Vespra i la Festa– a la basílica de Santa Mariaa, és un tresor intangible que s’ha mantingut malgrat les vicissituds de les diferents èpoques. En part, pel compromís de salvaguarda i impuls ratificat pel Consell Municipal de la vila –actual Ajuntament de la ciutat– en 1609.