La Prefectura de la Policia Local rep un total de 27.096 telefonades durant l’estat d’alarma

La Prefectura de la Policia Local rep un total de 27.096 telefonades durant l’estat d’alarma

El regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, i el cap del cos municipal, César Zaragoza, valoren les actuacions des del dissabte 14 de març, quan Moncloa va aprovar el Reial Decret 463/2020


Durant aquest període, s’ha identificat 32.144 persones de les quals 45 van ser detingudes i es van fer 10.378 propostes de sanció per incomplir la normativa derivada de la quarantena sobre la base de la Llei orgànica 4/2015


De cara a l’estiu, la unitat ciclista, marítima i aèria –amb drons– avançarà enguany la seua posada en marxa a les platges del municipi i es vigilarà el compliment del distanciament social en esdeveniments


 

El regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, i el cap de la Policia Local d’Elx, César Zaragoza, han valorat les actuacions del cos municipal durant l’estat d’alarma per la pandèmia de coronavirus i han realitzat una previsió de les actuacions que es duran a terme en la desescalada i en la campanya estival, que inclouen avançar la posada en marxa aquest any de les unitats ciclista, marítima i aèria –amb drons– a les platges del municipi i procurar el compliment del distanciaments social en esdeveniments.

Tal com ha explicat Abad, des que Moncloa aprovara el Reial Decret 463/2020 el dissabte 14 de març, la policia il·licitana ha identificat 32.144 persones de les quals 45 van ser detingudes i es van fer 10.378 propostes per a sanció per incomplir la normativa derivada de la quarantena sobre la base de la Llei Orgànica 4/2015. A més, un total de 1.387 vehicles han sigut interceptats, 73 establiments clausurats i 152 indigents remesos a l’alberge temporal situat en el pavelló del poliesportiu del Toscar.

La sala d’operacions de la Policia Local, reforçada amb agents en segona activitat ha atés el 100% de les 404 telefonades diàries de mitjana que ha efectuat la ciutadania (un total de 27.096), relatives principalment a consultes sobre l’estat d’alarma (6.019), molèsties veïnals per soroll (737), sol·licituds d’auxili (683) i d’informació general (221).

Quant a protecció d’infraestructures en compliment del Reial Decret, un total de 2.799 policies van participar en 1.104 dispositius destinats a salvaguardar infraestructures sanitàries i mantindre l’ordre en comerços de distribució d’aliments, especialment a l’inici del confinament, període en el qual els agents es van centrar en fer pedagogia i en informar sobre les mesures interposades pel Govern d’Espanya.

 

 

Abad també ha esmentat els serveis desplegats per al repartiment de màscares als transports públics i a farmàcies, en l’obertura del vessant del riu i a les platges per a la pràctica esportiva, a entitats bancàries i a instal·lacions esportives o a les OMAC, a més de col·laborar amb el Cos Nacional de Policia en els controls de vehicles diaris al Parc Empresarial o en dates clau com el pont de Setmana Santa o del Primer de Maig.

La Policia Local d’Elx, igualment, va implantar des del començament de l’epidèmia mesures encaminades a evitar la propagació del patogen a les dependències de Prefectura, com la neteja i la desinfecció o la formació contínua en riscos específics lligats al COVID-19. Per a enfortir la plantilla, es van contractar 11 agent interins.

El regidor, que ha destacat el “comportament modèlic i cívic” de la societat d’Elx durant tot l’estat d’alarma, ha assumit tota la responsabilitat en cas que “haguera existit qualsevol error” i ha atribuït “els èxits” als homes i dones que componen la Policia Local, a qui ha agraït “la labor immensa que han exercit tots i cadascun dels i de les agents i oficials des del primer dia”.

 

 

Reobertura dels cementeris

Zaragoza, per part seua, ha revelat els dispositius de vigilància que s’aplicaran, com el que comença demà als cementeris –es permetrà un aforament màxim de 15 persones–, en la gradual reobertura de la resta comerços i instal·lació de terrasses i en els mercats ambulants. Tot això sense desatendre els operatius habituals de cara a l’estiu: controls d’alcoholèmia i estupefaents al litoral i la prevenció de delictes en pedanies.