La regidoria de Drets Socials busca allotjament per a les persones sense llar de l’alberg del Toscar

La regidoria de Drets Socials busca allotjament per a les persones sense llar de l’alberg del Toscar

El regidor de l’àrea, Mariano Valera, assenyala que el dispositiu posat en marxa durant l’estat d’alarma prepara el seu tancament per al pròxim 30 de juny


Valera demana la col·laboració ciutadana perquè propietaris  o propietàries d’habitatges del municipi les posen a la disposició de les famílies que hagen sigut desnonades”


 

L’alberg habilitat al Toscar per a persones sense llar es prepara per a la desescalada. Així ho ha comunicat el regidor de Drets Socials, Mariano Valera, en roda de premsa. Una decisió que s’ha pres aquest matí en la reunió que ha mantingut el regidor juntament amb responsables municipals de DYA, Càritas, Obra Mercedària i la Policia Local. “Tenim pensat tancar el dispositiu el pròxim 30 de juny i volem, una vegada alçat l’estat d’alarma, buscar un allotjament per a les persones afectades, així com altres mitjans i recursos”, ha assenyalat l’edil.

“En el que queda del mes de maig i durant juny estarem treballant per a poder donar una eixida i alternativa a totes les persones sense recursos. A part dels tallers de l’Associació Consciencia’t per a la inserció laboral també treballarem amb Obra Mercedària en els processos de cerca d’ocupació per a aquest col·lectiu”.

Així mateix, els i les treballadores socials inspeccionaran cada cas per a intervindre de manera personal. “Des de la Regidoria hem reforçat l’oficina social de l’habitatge municipal amb tres treballadores socials i una tècnica d’inserció per a donar resposta a les necessitats i a les demandes del dispositiu del Toscar”, ha destacat Valera.

El regidor també ha agraït el treball de l’equip dels serveis socials de l’Ajuntament des que es va posar en marxa l’alberg provisional durant el confinament.

 

 

Alternativa habitacional

D’altra banda, Valera ha assenyalat que es destinarà 316.000 euros, proporcionats per Conselleria, per a ajudar a les víctimes de violència de gènere, per a persones que hagen patit un desnonament o per a treballar en les ajudes del lloguer i allotjament.

Valera ha sol·licitat col·laboració ciutadana perquè propietàries i propietaris d’habitatges les posen a la disposició de les famílies que hagen sigut desnonades. “L’Ajuntament va estar recolzant la renda del lloguer fins a cinc anys i a més aquestes persones tindran un educador o una educadora  que estarà fent un seguiment a les persones que ocupen aquestes cases”, ha destacat el regidor, qui ha continuat sol·licitant que “tota persona que dispose d’un pis tancat es pose en contacte amb l’Oficina de l’Habitatge al 966 658 248 i puga oferir-nos el seu pis per a treballar amb aquests col·lectius desfavorits”.

Ajudes per a agilitar la renda valenciana d’inclusió

A més, el regidor de Drets Socials ha informat que des del seu departament estan treballant per a agilitar l’abonament de les ajudes de la renda valenciana d’inclusió per a les persones sense llar que han estat convivint a l’alberg.