L’Ajuntament d’Elx i l’hostaleria fan un pas avant en la negociació d’un pla per a revitalitzar el sector

L’Ajuntament d’Elx i l’hostaleria fan un pas avant en la negociació d’un pla per a revitalitzar el sector

L’Equip de Govern posa sobre la taula ajudes per valor d’un milió d’euros, a més de l’exempció de la taxa de taules i cadires, i prepara una campanya per a incentivar el consum i la confiança en l’hostaleria


Durant els pròxims dies s’abordaran temes com l’ampliació d’horaris, l’agilitació de permisos, animacions en diferents places o la conversió en zona de vianants de carrers


L’Ajuntament d’Elx i l’associació d’hostaleria han fet un pas avant aquest matí en la negociació d’un pla d’ajudes per a revitalitzar el sector durant una reunió telemàtica en la qual han participat l’alcalde d’Elx, Carlos González; la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid; els regidors de Promoció Econòmica, Carles Molina, i de Comerç, Felip Sánchez; i representants de l’associació “Col·lectiu Hostaleria Elx”, que presideix Francisco Mora.

A més de l’exempció de la taxa de taules i cadires que suposa un import de 900.000 euros, l’Equip de Govern ha presentat un pla d’ajudes per valor d’un milió d’euros, que inclou l’hostaleria, el comerç i el turisme, per a fer costat als bars i restaurants amb la finalitat que puguen afrontar les seues despeses quotidianes. Així mateix, s’ha plantejat la realització d’una campanya de promoció basada en la confiança en aquests establiments per a incentivar el consum.

Els i les representants municipals i de l’associació han quedat a estudiar durant els pròxims dies aspectes com l’ampliació d’horaris, conversió en zona de vianants de carrers en les quals es puguen instal·lar terrasses, realització d’activitats d’animació en diferents places de la ciutat, agilitació de permisos o ampliació de l’exempció de les taxes de taules i cadires durant 2021.

Respecte a l’eliminació de la taxa de fems reclamada per l’associació, l’alcalde ha exposat les dificultats que suposa aquesta mesura, a més del seu escàs impacte econòmic i els problemes de tracte equitatiu en la població, per la qual cosa la negociació s’ha anat centrant en els aspectes ja ressenyats.

Sumar esforços

El responsable de l’Equip de Govern Municipal ha valorat positivament aquesta reunió, la segona des de la constitució de l’associació, i ha insistit en la necessitat de “sumar esforços per a contribuir a la recuperació econòmica d’un sector de vital importància en la dinàmica social i econòmica de la ciutat”.

Carlos González ha informat l’associació d’hostaleria que l’Equip de Govern Municipal s’ha reunit també amb l’oposició perquè “en aquests moments que estem vivint és important el consens, que no hi haja enfrontaments partidistes. Ens reunim amb una finalitat molt senzilla, la de conéixer els seus criteris i les seues propostes sobre el vostre sector”.

L’alcalde ha destacat l’esforç municipal per a ajudar els diferents sectors econòmics de la ciutat a superar aquesta crisi, malgrat les limitacions de la despesa que imposa la legislació, i la “bona sintonia” amb les i els hostalers. González confia a arribar prompte a un acord definitiu amb el sector, molt colpejat per la crisi que ha generat el coronavirus i que en aquesta nova fase de la desescalada pot començar a recobrar l’activitat.