L’Ajuntament llança una campanya sobre consum segur en comerç i hostaleria en la Fase 1

L’Ajuntament llança una campanya sobre consum segur en comerç i hostaleria en la Fase 1

El regidor de Comerç, Felip Sànchez, anima la ciutadania a consumir en el xicotet comerç de proximitat i en els bars i restaurants per a ajudar a la seua recuperació


El regidor de Comerç, Felip Sànchez, ha presentat aquest matí un vídeo en el qual es resumeixen les novetats que afecten el comerç i l’hostaleria amb motiu de l’entrada d’Elx en la Fase 1.

“Gràcies al bon comportament de la ciutadania a Elx hem aconseguit passar a la Fase 1, i això suposa la reobertura de molt més comerç del que ha obert en la Fase 0. A més, es dona una millora en les condicions d’obertura del comerç i de l’hostaleria”, ha assenyalat Felip Sànchez.

El regidor ha afegit que “continuem estant en l’àmbit dels 400 metres quadrats dels locals, però ara es permet a superfícies majors delimitar espais de 400 metres per a poder funcionar”.

Una de les novetats importants d’aquesta Fase 1 és l’obertura de les terrasses dels negocis d’hostaleria. “Hauran de fer-ho complint les normes que es recullen en el vídeo que hem editat: podran reobrir el 50% de la seua superfície, la distància entre taules serà d’un mínim de dos metres i s’hi podran concentrar un màxim de deu persones (sempre respectant la distància física), les taules i cadires estaran desinfectades, no tindran elements d’autoservei com les tovalloneres, la carta o els salers… i s’utilitzaran tovallons i estovalles de paper, o si són de tela estaran degudament desinfectats. El servei de recollida en el local o de repartiment a domicili es continua mantenint. És important que l’hostaleria es vaja recuperant”.

 

 

 

 

 

L’edil ha dit que tornen a obrir els concessionaris de cotxe sota cita prèvia, les ITV, les administracions de loteria i els centres de jardineria i vivers.

Respecte als locals comercials, el regidor ha indicat que tindran un aforament sobre la base de la seua superfície. “Dins de l’aforament es comptabilitzaran les persones empleades i això suposa que quan arribem al comerç veurem un cartell que ens indicarà l’aforament d’aquest. Caldrà fer ús del desinfectant de mans i de la màscara”.

Felip Sànchez ha recordat que “cal complir amb totes aquestes mesures de seguretat, perquè això és el que possibilitarà que continuem avançant, que entrem en la Fase 2 i que caminem cap a la nova normalitat”.

“Anime tot el comerç a reobrir les seues portes i, sobretot, anime la ciutadania a consumir en aquest xicotet comerç de proximitat i en els bars i restaurants. És molt important que amb els nostres consums, amb les nostres compres, ajudem a reactivar l’economia local”, ha conclòs Sànchez.