L’alcalde creu que la Diputació posa “traves” al consens en encarregar un estudi sobre el Palau de Congressos d’Elx sense comptar amb l’Ajuntament

L’alcalde creu que la Diputació posa “traves” al consens en encarregar un estudi sobre el Palau de Congressos d’Elx sense comptar amb l’Ajuntament

Carlos González diu que és intolerable que es prenguen decisions que s’afecten el futur de la ciutat sense tindre en compte al Govern Municipal


“Cal deixar de fer política partidista que és el que està fent el president de la Diputació i començar a fer política amb altura de mires, amb lleialtat i respecte institucional”


L’alcalde d’Elx, Carlos González, s’ha pronunciat sobre l’encàrrec d’un estudi sobre el futur Palacio de Congressos d’Elx per part de la Diputació Provincial d’Alacant a la UMHE sense consultar a l’Ajuntament.

“Totes les apel·lacions al consens són benvingudes, però no sols cal apel·lar-hi, també cal tindre voluntat de consens” ha indicat l’alcalde, qui ha afegit que “el Govern Municipal sempre ha posat de manifest la seua voluntat de forjar el consens, però probablement, no és la millor manera de gestar aquest consens plantejar iniciatives que deixen al marge al municipi i a l’Ajuntament”.

Segons l’alcalde, “quan la Diputació anuncia que durà a terme un estudi sobre una cosa tan important per a la ciutat com el Palau de Congressos i l’Ajuntament de la ciutat, el seu govern i el seu alcalde s’assabenten per la premsa, algú està apel·lant al consens, però està practicant tot el contrari. Està posant traves al consens”.

Segons el parer de l’alcalde, el president de la Diputació ha de deixar de ser el cap de l’oposició a Elx per a ser el president de la Diputació i per a col·laborar lleialment amb el Govern Municipal. “Si té alguna iniciativa en relació amb el Palau de Congressos el que ha de fer és plantejar-la a l’alcalde de la ciutat. És una falta de lleialtat institucional que s’encarregue un informe per a un assumpte tan important al marge de l’Ajuntament”.

Carlos González ha conclòs que “en aquest govern municipal tenim la màxima disposició a la cerca del consens. Cal deixar de fer política partidista que és el que està fent el president de la Diputació i començar a fer política amb altura de mires, amb lleialtat i respecte institucional, és intolerable que es prenguen decisions sobre interessos de la ciutat al marge del seu Ajuntament i al marge del seu govern. I això és una posició que el senyor Ruz hauria de recolzar”.