Els instituts de Sixto Marco, Monserrat Roig i Severo Ochoa disposaran de nous cursos d’FP que ampliaran l’oferta educativa d’Elx

Els instituts de Sixto Marco, Monserrat Roig i Severo Ochoa disposaran de nous cursos d’FP que ampliaran l’oferta educativa d’Elx

La regidora d’Educació, María José Martínez, assenyala que “aquestes noves titulacions seran una realitat a partir del curs que ve i faran que l’alumnat il·licità accedisca a un ampli ventall formatiu”


Patronatge i moda, automatització i robòtica industrial, ciberseguretat o batxiller d’esportistes d’elit són les modalitats que s’impartiran als centres educatius


Els instituts públics del Sixto Marco, Monserrat Roig i Severo Ochoa han incrementat la seua oferta formativa per al pròxim curs 2020/21. La regidora d’Educació, María José Martínez, ha anunciat aquest matí que “aquests centres educatius disposaran de noves titulacions que a partir del curs que ve seran una realitat a Elx i farà que el nostre alumnat puga accedir a un ventall de possibilitats educatives”.

Concretament, en l’IES Sixto Marco s’han autoritzat dos nous cicles de grau superior de formació professional. Un de la família tèxtil, confecció i pell, Patronatge i Moda; i un altre de la branca de l’electricitat i electrònica, Automatització i Robòtica Industrial. El coordinador de l’FP en el Sixto Marco, Joaquin Parejo, ha assenyalat que disposar de tots dos cursos suposarà tant complementar el sector de la moda en el municipi com formar part de la quarta revolució industrial.

D’altra banda, segons ha explicat la directora del Severo Ochoa, Elvira Quiles, també s’impartirà un curs d’especialització en intel·ligència i ciberseguretat en entorns de les tecnologies de la informació. Un dels primers màsters d’FP creats pel Ministeri d’Educació i amb validesa en tot el territori nacional. La competència d’aquest màster consistirà a definir o implementar estratègies de seguretat en els sistemes d’informació. Estarà impartit per professorat especialista que rebrà formació específica per part d’empreses per a poder impartir els cursos. Aquest curs, que consta de 720 hores, estarà dirigit a titulats i titulades superiors en els cicles que s’han desenvolupat en l’institut (desenvolupament d’aplicacions web, desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, administració de sistemes informàtics i xarxes, de telecomunicacions i electrònica).

 

 

Quant a l’IES Monserrat Roig, comptarà amb un nou batxiller de grups específics d’esportistes d’elit d’alt rendiment amb personal tècnic qualificat. La directora del centre, Beatriz Carretero, ha destacat que el curs serà totalment flexible, perquè totes les dates de les seues competicions estiguen coordinades perquè l’alumnat puga cursar totes les assignatures. Carretero ha recordat que el procés d’admissió per a aquesta formació serà del 17 al 21 de juny.

Per part seua, la regidora ha destacat que “des de l’Ajuntament volem posar en valor el treball que es ve desenvolupant a la ciutat per part de tots els centres educatius i, principalment, pels que imparteixen ensenyaments de secundària, batxillerat i FP, el treball dels quals es veu reflectit en la implantació de noves i innovadores titulacions que permeten que el nostre alumnat puga accedir a una variada oferta educativa en aquestes etapes”.

“Continuarem treballant en aquesta línia perquè el nostre teixit empresarial puga comptar amb els i les millors professionals amb la millor formació adaptada a les noves necessitats que es plantegen en el mercat laboral”, ha assenyalat Martínez.