L’Ajuntament adjudica les obres del carril bici que unirà l’avinguda de la Llibertat amb la ronda Sud

L’Ajuntament adjudica les obres del carril bici que unirà l’avinguda de la Llibertat amb la ronda Sud

El portaveu, Héctor Díez, anuncia que la Junta de Govern ha acordat la reducció del 60% en les tarifes d’ús del Centre de Congressos com a conseqüència de la restricció d’aforaments


La Junta de Govern ha acordat també la cessió d’un immoble situat al carrer Curtidors a la Societat Vinguda de la Verge


L’Ajuntament d’Elx ha fet un pas important pas cap a la creació del carril bici perimetral a la ciutat. Així ho ha explicat el portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, qui ha comunicat que la Junta de Govern ha adjudicat la construcció del carril bici entre l’avinguda de la Llibertat i la ronda Sud.

“Continuem adjudicant importants projectes recollits en les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) i en els Edusi. En aquesta línia, hui hem adjudicat les obres per a la construcció del nou carril bici entre l’avinguda de la Llibertat-avinguda Ramón Pastor i la ronda Sud-EL 20”, ha explicat Héctor Díez, qui ha afegit que un total de deu empreses s’han presentat per a executar aquest projecte.

Finalment, l’adjudicatària ha sigut Inelsa per un import de 294.756 euros i un termini d’execució de quatre mesos.

“Es tracta d’una actuació molt important, finançada al 50% amb IFS i l’altre 50% amb Edusi, que permetrà que l’avinguda de la Llibertat i el carril bici de la ronda Sud estiguen connectats completant el perímetre del carril bici per la part oest del nucli urbà”.

El carril bici partirà de l’avinguda de la Llibertat a la rotonda de l’Aljub cap a la rotonda d’El Corte Inglés i l’avinguda Ramón Pastor fins a connectar amb el carril bici de la Ronda Sud.

“És una actuació que l’Equip de Govern considera molt important per a completar el carril bici en el perímetre exterior del nucli urbà. A més, és una actuació molt demandada per la ciutadania”, ha apuntat l’edil.


Rebaixa del 60% en las taxes del Centre de Congressos

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, ha anunciat que la Junta de Govern ha acordat reduir en un 60% les tarifes d’ús de totes les sales del Centre de Congressos Ciutat d’Elx, mentre els aforaments hagen d’estar limitats per a respectar la separació de 1,5 metres entre persones.

En compliment de les normes sanitàries l’aforament de l’auditori es redueix a 86 persones, el de la sala d’exposicions a 80 persones, el de la Sala 1 a 30 persones, el de la sala 2 a 27 i el de la sala 3 a nou persones.

“El que aprovem hui és reduir les tarifes tenint en compte que es produeix una reducció important dels aforaments. L’objectiu és que mentre transitem en aquesta nova normalitat, el Centre de Congressos puga tindre un ús factible amb la reducció de les tarifes, ja que de moment la realització de congressos amb 400 persones, com tenia fins ara, no és possible”.


Nova seu per a la Societat Vinguda de la Verge

La Junta de Govern ha acordat la cessió d’un immoble a la Societat Vinguda de la Verge.

“El propòsit d’aquesta cessió és que la Societat Vinguda de la Verge puga comptar amb un espai per a la realització de les seues activitats diàries i també poder utilitzar-lo com a magatzem”, ha indicat Díez, qui ha afegit que “el que hui aprovem és la cessió d’un immoble a l’hort de Casimira, al carrer Curtidors. Es tracta d’una casa que es va reformar amb el Pla E i que fins ara no tenia ús pel que s’utilitzava com a magatzem de Parcs i Jardins”, ha apuntat l’edil.

Tal com ha assenyalat el portaveu, “la intenció d’aquest equip és continuar secundant la Societat Vinguda de la Verge i a col·laborar-hi en l’organització d’aquestes festes”.

D’altra banda, l’equip de Govern ha acordat cedir a la Unió de Llauradors i a ADR l’immoble municipal situat a la partida d’Atzavars Baix. “Es tracta de les antigues escoles unitàries d’Atzavars i el que fem ara és cedir la totalitat de l’immoble a aquestes dues entitats perquè puguen desenvolupar les seues activitats de promoció del Camp d’Elx”, ha explicat l’edil.


Nou pas cap al nou centre social de Sant Antoni

La Junta de Govern ha aprovat l’informe ambiental i territorial per al canvi d’ús de dues parcel·les en Sant Antoni.

Díez ha explicat que es tracta de canviar l’ús de la parcel·la del carrer Bisbe Cubero (al costat del col·legi Carles III) que passa d’educativa cultural a zona verda. D’altra banda, la parcel·la pròxima on es desenvolupa el mercat ambulant passa de zona verda a zona educativa cultural.

“Aquests canvis es deuen a la intenció de l’Equip de Govern de construir un nou centre social al barri de Sant Antoni al més prompte possible i així continuar contribuint a la modernització del barri”, ha afegit l’edil.