L’Ajuntament impulsa una campanya per a conscienciar la població sobre la necessitat d’actual contra el canvi climàtic

L’Ajuntament impulsa una campanya per a conscienciar la població sobre la necessitat d’actual contra el canvi climàtic

La regidora Esther Díez posa el valor les polítiques municipals mediambientals i indica que, encara que els registres són bons, “queda marge de millora i en això estem treballant”


Els compromisos d’Elx a curt termini són la reducció d’emissions en almenys un 40% per a 2030, l’adaptació del territori al canvi climàtic i la reducció de la pobresa energètica


La regidora de Medi Ambient, Esther Díez, ha presentat aquest matí la campanya impulsada per l’Ajuntament d’Elx amb motiu del Dia Internacional del Medi Ambient que se celebra el 5 de juny. Així, s’han col·locat missatges en alguns bancs de la ciutat en els quals es poden llegir frases com: “Si pensem que les tones de plàstic de la mar es convertiran en plàncton per als peixos, ja podem… esperar ací asseguts”.

“Estem davant una data molt significativa en el context d’emergència climàtica en la qual ens trobem i hem d’aprofitar-la per a alertar de les conseqüències del canvi climàtic i per a impulsar polítiques que posen fre i afavorisquen la conscienciació ciutadana”, ha explicat la regidora.

Díez ha recordat que enguany el tema triat per l’ONU és la biodiversitat, element fonamental per al manteniment dels processos ecològics que fan possible la vida en el planeta.

“Aprofitem la commemoració per a llançar aquesta campanya en la qual parlem de la importància de la presa de consciència col·lectiva sobre els reptes ambientals als quals ens enfrontem i la necessitat urgent que transformen el nostre model cap a un sostenible des del punt de vista ambiental, però també social i econòmic”, ha apuntat Esther Díez qui ha explicat que la campanya, dissenyada per l’agència Yerno, “apel·la a la reacció, als canvis profunds que hem d’escometre com a societat per a combatre el canvi climàtic. I té el propòsit d’enllaçar amb la campanya Elx 2030 perquè la ciutadania puga conéixer l’estratègia municipal per a un municipi verd”.

La responsable municipal de Medi Ambient ha dit que “cal posar en valor les polítiques municipals que estem duent a terme quant a la protecció dels espais naturals com el Clot, el Pantà, el Palmerar, les platges o el Camp d’Elx”.

Díez ha indicat que l’Ajuntament està actualment immers en la regulació del desenvolupament urbanístic racional i en la planificació de la mobilitat amb criteris de sostenibilitat, així com en la transició energètica.

Tal com ha apuntat la regidora, els indicadors no mostren una situació especialment preocupant a Elx, “però queda molt de marge de millora i en aqueixa línia estem des del Govern Municipal”.

Pacte dels alcaldes

Esther Díez ha dit que, a fi de millorar els indicadors ambientals actuals, “l’Ajuntament d’Elx renovarà en els pròxims dies la seua adhesió al Pacte dels alcaldes, el major moviment mundial de ciutats per l’acció local en el clima que compta entre els seus objectius accelerar la descarbonització dels seus territoris, reforçar la seua capacitat per a adaptar-se als impactes del canvi climàtic i aconseguir que la seua ciutadania gaudisca d’una energia segura, sostenible i assequible”.

Els compromisos d’Elx a curt termini són la reducció d’emissions en almenys un 40% per a 2030, l’adaptació dels territoris al canvi climàtic i la reducció de la pobresa energètica.