L’alcalde d’Elx planteja en la reunió convocada per Ximo Puig utilitzar el superàvit municipal per a impulsar la reconstrucció econòmica a la Comunitat Valenciana

L’alcalde d’Elx planteja en la reunió convocada per Ximo Puig utilitzar el superàvit municipal per a impulsar la reconstrucció econòmica a la Comunitat Valenciana

Carlos González també proposa participar en la gestió dels recursos que arriben de la Unió Europea i flexibilitzar el marc normatiu que limita la capacitat d’acció dels ajuntaments


El responsable de l’Equip de Govern Municipal il·licità considera “total i molt encertat” que el cap del Consell compte amb els ajuntaments per a impulsar la recuperació


L’alcalde d’Elx, Carlos González, planteja poder utilitzar el superàvit municipal, flexibilitzar el marc normatiu que limita la capacitat d’acció dels ajuntaments i participar en la gestió dels recursos de la Unió Europea per a impulsar la reconstrucció econòmica i social que porte a superar la crisi causada per la pandèmia del Covid-19.

González ha posat sobre la taula aquestes línies d’acció durant la reunió convocada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, a València per a analitzar la crisi i integrar la visió dels ajuntaments en els plans de reconstrucció.

 

 

La reunió també ha comptat, entre altres, amb la participació dels presidents de les tres diputacions provincials, els alcaldes d’Alacant, València i Castelló, i representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que presideix el regidor d’Elda, Rubén Alfaro.

“És una autèntica satisfacció formar part dels treballs d’aquesta taula per a la reconstrucció econòmica i social. Considere una iniciativa molt encertada, total, comptar amb el municipalisme, amb els ajuntaments, per a impulsar els treballs necessaris per a la reconstrucció econòmica i social de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat Carlos González durant una compareixença després de la reunió.

“El protagonisme dels ajuntaments passa per la nostra capacitat de sumar esforços, però al mateix temps perquè tenim els instruments necessaris per a aportar des de l’àmbit municipal tot el que és necessari per a l’eixida de la crisi. En aquest sentit, he plantejat en la reunió la necessitat que els ajuntaments comptem amb el nostre superàvit com una eina fonamental per a les polítiques de suport a les persones i per a la reconstrucció econòmica”, ha explicat el regidor il·licità.

 

 

Per al responsable de l’Equip de Govern, “comptar amb el superàvit, que en el cas d’Elx ascendeix a uns deu milions d’euros, i flexibilitzar el marc normatiu que actualment limita la capacitat d’acció dels ajuntaments són dues claus fonamentals perquè els municipis puguem sumar esforços amb la Generalitat i fer una contribució decisiva per a la reconstrucció social i econòmica”.

“També considere important que el plantejament de la Unió Europea de reconstrucció social i econòmica és enormement interessant per al nostre país, i des de l’àmbit municipal tenim un paper important que complir en la gestió dels recursos que arriben de la Unió Europea per a la reconstrucció econòmica”, ha precisat l’alcalde.