Les escoles infantils municipals inicien el seu procés d’admissió per al pròxim curs

Les escoles infantils municipals inicien el seu procés d’admissió per al pròxim curs

La regidora d’Educació, María José Martínez, informa que els pares i les mares tenen del 8 al 16 de juny per a presentar les sol·licituds i el 10 de juliol es publicaran les llistes definitives d’admissió


L’edil assenyala que les persones interessades hauran de sol·licitar les places a través d’escuelasinfantiles@elx.es i recorda que per a qui no dispose de mitjans digitals s’habilitarà un punt d’atenció presencial


La regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Elx, María José Martínez, acompanyada de la directora de l’Escola Infantil Municipal Rosa Fernández, Manuela Ruiz, ha informat aquest matí del procés d’admissió per a les cinc escoles infantils municipals de la ciutat per al curs 2020/21. Concretament, Don Julio, Don Honorio, Don Crispín, Rosa Fernández i Els Xiquets són els centres en els quals les famílies que vulguen sol·licitar les places per a xiquets i xiquetes d’entre un a dos anys hauran de fer-ho de manera telemàtica mitjançant el correu electrònic escuelasinfantiles@elx.es , com a conseqüència de la crisi provocada per la covid-19. “Comptem amb un total de 600 places. Estem en procés d’escolaritzar a 182 xiquets i xiquetes d’un any i 400 de dos anys”, ha assenyalat l’edil, qui ha destacat “esperem que es cobrisquen totes les places, les expectatives sempre són positives perquè tradicionalment les nostres escoles sempre han tingut una gran demanda”.

Per a qualsevol consulta les persones interessades hauran d’accedir a la pàgina web de la Regidoria d’Educació, on podran consultar tota la informació sobre aquest tema. No obstant això, per a qui no dispose de mitjans digitals, la Regidoria habilitarà un punt d’atenció en cadascuna de les escoles al qual s’haurà d’acudir amb cita prèvia a través del 966 635 097.

Respecte al calendari d’admissió, la regidora ha recordat que la presentació de sol·licituds d’infantil serà del 8 al 16 juny.

 

 

Per part seua, Fernández ha destacat que l’1 de juliol es publicaran les llistes provisionals d’admissió, de l’1 al 3 de juliol es podran presentar reclamacions i el 10 de juliol es publicaran les llistes definitives. Finalment, del 13 al 29 de juliol s’haurà de realitzar la matriculació a l’escola infantil municipal.

Donades les condicions excepcionals de l’estat d’alarma, des de la Regidoria han hagut d’innovar per a donar-se a conéixer i arribar a les famílies il·licitanes. “Habitualment realitzàvem visites amb les famílies perquè conegueren les instal·lacions. Enguany no és possible, per això hem elaborat diferents vídeos en els quals obrim les portes de les escoles de manera virtual perquè puguen contemplar amb detall les escoles i realitzen el procés d’admissió de la forma més senzilla”, ha explicat l’edil.

Martínez també ha recordat que els pròxims 8 i 9 de juny, es realitzarà una videoconferència cada dia que podrà seguir-se en directe per Facebook Live de l’Ajuntament, en la qual s’informarà detalladament de tot el procés d’admissió, de com emplenar una sol·licitud de manera electrònica i es donarà cabuda també a preguntes en directe de les famílies, que seran ateses per Inspecció Educativa i pels equips tècnics de la Regidoria.

“Les nostres escoles infantils són un referent educatiu a la nostra ciutat, no sols per les instal·lacions sinó per un equip professional que treballa amb il·lusió curs a curs i també pel projecte educatiu que es duu a terme als centres educatius”, ha assenyalat la regidora.