Nou empreses es presenten per a executar les obres de conversió en zona de vianants de la Corredora i la plaça de Baix

Nou empreses es presenten per a executar les obres de conversió en zona de vianants de la Corredora i la plaça de Baix

El regidor de Contractació, Héctor Díez, indica que la Mesa de Contractació procedirà aquest divendres a l’obertura del sobre únic per a agilitar el procés i que els treballs s’executen al més prompte possible


“Volem compassar les diferents actuacions del Pla Centre amb el propòsit de causar els menors perjudicis possibles als comerços i que a la tardor tinguem totes les obres finalitzades”


El regidor de Contractació, Héctor Díez, ha anunciat que un total de nou empreses, la majoria d’Elx, s’han presentat a la licitació de les obres de conversió en zona de vianants de la Corredora i plaça de Baix, que s’emmarquen en el Pla Centre. Un pla que va suposar la conversió en zona de vianants del tot el nucli urbà d’Elx amb l’objectiu afavorir la seua reactivació econòmica i fer-lo més accessible.

Díez ha assenyalat que la intenció de l’Equip de Govern és que aquestes obres, el pressupost de licitació de les quals és de 700.000 euros, s’executen al més prompte possible.

El regidor ha anunciat que divendres que ve es reunirà la Mesa de Contractació per a realitzar l’obertura del sobre únic amb el qual compta el procés d’adjudicació ja que “des del principi, l’Equip de Govern ha tingut clar que el procés de licitació d’aquestes obres havia de ser simplificat i ràpid, per això consta només d’un sobre en el qual es troben l’oferta econòmica i les millores”.

En aquest punt Díez ha indicat que entre les millores es puntua amb 10 punts el fet que les empreses oferisquen fer els treballs en tres mesos, “la qual cosa fa pensar que totes les empreses aniran a aquest termini per a tractar de ser les adjudicatàries d’una obra tan emblemàtica entre les actuacions del Pla Centre”.

El propòsit de l’Equip de Govern és “compassar les diferents actuacions del Pla Centre amb el propòsit de causar els menors perjudicis possibles al comerç i que a la tardor tinguem totes les obres finalitzades”.

Díez ha indicat que al costat de la conversió en zona de vianants de la Corredora i de la plaça de Baix, el Pla Centre contempla altres actuacions. Així, ha recordat que la setmana passada es van adjudicar les obres de reurbanització del carrer Nostra Senyora del Cap (263.000 euros) i que en els pròxims dies s’adjudicarà la conversió en zona de vianants de diversos carrers del centre amb la creació d’una plataforma única (500.000 euros).

“Totes aquestes obres es compassaran en els pròxims mesos i el propòsit de l’Equip de Govern és que a meitat de novembre estiguen totes les actuacions finalitzades per a afrontar la campanya de vendes de Nadal amb un centre històric remodelat, accessible i que convide a l’activitat comercial”, ha assenyalat l’edil.

Enllaç amb els i les comerciants per a solucionar problemes

Héctor Díez ha assenyalat que l’Equip de Govern està en constant contacte amb les i els comerciants de la zona centre.

“Si alguna cosa tenim clar és que volem que els i les comerciants tinguen fil directe amb l’Ajuntament en l’execució d’aquestes obres per a poder solucionar com més de pressa millor qualsevol inconvenient que puga sorgir en el dia a dia d’aquestes. Per tant, hi haurà un enllaç directe a través d’un representant de l’Ajuntament o de l’empresa adjudicatària per a solucionar els xicotets inconvenients que puguen sorgir”, ha dit el regidor.

Díez ha conclòs assenyalant que “el Pla Centre és ja una realitat, el centre de la ciutat camina cap a una conversió en zona de vianants integral amb el propòsit de crear un espai urbà que convide a l’activitat comercial i que ens visite molta gent. Estem convençuts que aquestes actuacions que estan adjudicades, o en vies d’adjudicació, donen lloc al fet que en els pròxims mesos el centre d’Elx puga competir en igualtat de condicions amb els centres històrics de localitats veïnes”.