Benestar Animal presenta la campanya estival de conscienciació i sensibilització contra l’abandonament d’animals

Benestar Animal presenta la campanya estival de conscienciació i sensibilització contra l’abandonament d’animals

“Cuidar una mascota suposa acceptar un compromís i exigeix una responsabilitat per a tota la seua vida”, ha recordat l’edil de l’àrea, Mariola Galiana


‘No els abandones, són part de la teua família. Sigues responsable’, és el lema de la nova campanya de conscienciació i sensibilització contra l’abandonament d’animals de l’Ajuntament il·licità. L’edil de Benestar Animal, Mariola Galiana, acompanyada de les representants de les protectores Huellas Salvadas i Baix Vinalopó, Ascensión Mortes i Margarita Ruiz, han presentat l’acció comunicativa coincidint amb el període estival, en el qual, ha reconegut la regidora, “s’incrementa el nombre d’abandonaments com a conseqüència de les vacances”.

No en va, Espanya és un dels països europeus on més s’esgrimeix aquesta pràctica reprovable. Segons l’últim registre efectuat per la Fundació Affinity, en 2018, en l’àmbit nacional es van abandonar 138.407 gossos i gats. A més, la Reial Societat Canina d’Espanya ha advertit que des de l’inici de la desescalada s’han incrementat en un 25% els casos. Unes “xifres encara molt elevades”, en paraules de la regidora, “per això la utilitat d’aquesta campanya a manera de recordatori”. De totes maneres, Galiana ha informat que la tendència d’abandonaments al nostre país, durant l’última dècada, és descendent.

“Cuidar un animal suposa acceptar un compromís i exigeix una responsabilitat per a tota la seua vida. D’igual manera, els propietaris de mascotes es veuen recompensats pels beneficis que comporta la convivència amb una, en forma de benestar personal”, ha manifestat la responsable municipal, que així mateix ha animat els qui desitgen tindre un animal a adoptar-lo a través de protectores locals com Huellas Salvadas o Baix Vinalopó. Galiana també ha especificat que es pot col·laborar amb aquestes entitats mitjançant voluntariat o convertint-se en llar d’acolliment per a animals necessitats.

La regidora ha traslladat el seu agraïment a Huellas Salvadas, Baix Vinalopó i la resta d’organitzacions en pro de la defensa animal existents en el nostre municipi, amén de subratllar que, en el futur, continuaran gaudint del suport consistorial per al desenvolupament de les seues funcions.