Carlos González: “És necessari continuar construint la cultura de la transparència i la participació tan pròpia dels Ajuntaments i tan útil per a millorar la nostra democràcia”

Carlos González: “És necessari continuar construint la cultura de la transparència i la participació tan pròpia dels Ajuntaments i tan útil per a millorar la nostra democràcia”

L’alcalde d’Elx ha presidit la IV Assemblea de la Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana de la FEMP


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha presidit aquest matí la IV assemblea de la Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Una reunió que s’ha dut a terme de manera telemàtica i en la qual l’alcalde ha destacat que “aquesta xarxa ha servit, des que es va crear fa quatre anys, per a buscar el nostre espai en el municipalisme i ara, aquest segon mandat, ha de ser necessàriament el de la seua consolidació”.

“En aquests quatre anys hem donat un fort impuls, els socis titulars de la XARXA són 247 entitats locals, que representen quasi 24 milions de persones. I considere que hem de fer un esforç per sumar municipis en les franges entre 20.000 i 50.000 habitants, entre 50.000 i 100.000 i també en majors de 100.000”, ha assenyalat González qui ha afegit “i també a les Diputacions per a, d’aquesta manera, poder arribar als municipis de menor població, que han de ser un objectiu estratègic”.

L’alcalde ha destacat que el plantejament és créixer per a estendre “aquesta malla de cooperació, de compartir experiències, iniciativa i coneixement”.

A més, l’alcalde d’Elx i president de la xarxa per la Transparència, ha indicat que és necessari continuar construint la cultura de la transparència i de la participació tan pròpia del municipalisme, “tan consubstancial dels ajuntaments, i al temps tan necessària i tan útil per a aquest objectiu de tots i totes de contribuir a millorar la qualitat de la nostra democràcia”.