Cinc empreses es presenten per a dur a terme l’ampliació de l’Hospital General amb la construcció del nou bloc quirúrgic

Cinc empreses es presenten per a dur a terme l’ampliació de l’Hospital General amb la construcció del nou bloc quirúrgic

“Es tracta d’un pas més per a fer realitat una infraestructura que suposarà la creació de 13 nous quiròfans que contribuiran a millorar l’activitat assistencial”, ha assenyalat l’alcalde


La inversió és de més de 12 milions d’euros que se sumen als 14 invertits per la Generalitat des de 2016 en la reforma integral del centre hospitalari


 

“És tracta d’un pas més per a fer realitat una infraestructura que suposarà la creació de 13 nous quiròfans que contribuiran a millorar l’activitat assistencial”, ha assenyalat l’alcalde
La inversió és de més de 12 milions d’euros que se sumen als 14 invertits per la Generalitat dones de 2016 en la reforma integral del centre hospitalari

 

 

L’actuació consisteix en la remodelació dels huit quiròfans actuals i en la creació d’altres cinc nous quiròfans.

La construcció del nou bloc quirúrgic forma part de l’ambiciós pla de rehabilitació integral que està duent a terme la conselleria de Sanitat en el centre hospitalari il·licità.

En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que la inversió que s’ha dut a terme entre 2016 i 2019 ha superat els 14 milions d’euros.

Fins al moment s’ha actuat en la reforma de l’àrea d’Urgències, en la reforma integral de la cinquena planta de l’Hospital General d’Elx (corresponent a Medicina Interna), en la quarta planta (traumatologia, neurocirurgia i cirurgia vascular), en la segona planta (oncologia i neurologia) i en el hall.

“La reforma i ampliació de l’Hospital General Universitari d’Elx demostra l’aposta decidida del govern progressista de la Generalitat per la sanitat pública de qualitat. L’actual crisi causada per la pandèmia del coronavirus ha evidenciat la necessitat de comptar amb un sistema sanitari fort, capaç de donar resposta a situacions com la que estem travessant. Ara més que mai som conscients de la importància d’invertir en la sanitat pública”, ha declarat l’alcalde.

L’alcalde confia que les obres del nou bloc quirúrgic comencen a abans que acabe l’any.“Gràcies al compromís del Consell amb la nostra ciutat, l’Hospital General va aconseguir els nivells de qualitat i d’excel·lència exigibles per a l’atenció sanitària que necessiten els il·licitans i les il·licitanes”, ha apuntat.

Una actuació singular

Aquestes obres compten amb una sèrie de característiques que fan del projecte una actuació molt singular. En aquest sentit, la falta d’espai disponible en la parcel·la obliga al fet que es desenvolupe l’obra en altura, de manera que es puga salvar la coberta d’un dels edificis de l’hospital. Per a això, l’ampliació es dissenya mitjançant una estructura independent de grans dimensions per a no afectar l’edificació existent. A més, les obres es duran a terme sobre un dels edificis de l’hospital (bloc nord) i es realitzaran dues plantes sobreelevades i independents d’aquest bloc.

El nou bloc quirúrgic es distribuirà en dues plantes. En la primera planta se situaran 13 quiròfans (un d’aquests híbrid), una Unitat de Recuperació Post Anestèsica (amb 20 boxs per a persones adultes i dos boxs pediàtrics), zona de suport de quiròfans, zona de suport logístic i zona de personal (magatzems, despatxos o lavabos). D’altra banda, en la segona planta, ocupada parcialment, se situaran estades per al personal (vestuaris, sala de reunions, despatxos, sala d’estar) i locals d’instal·lacions.

Així mateix, el projecte també incorpora l’execució d’una passarel·la elevada per a subministraments que connecta l’edifici de magatzem general amb l’extrem oest del bloc nord i la urbanització dels terrenys afectats per la fonamentació i pels nous nuclis de comunicació vertical.

Finalment, la ubicació d’aquesta actuació a l’entorn del Palmerar ha requerit prestar especial atenció a la integració paisatgística del conjunt respectant un entorn de gran valor patrimonial.