Cultura presenta l’exposició “Ecodistopies” per a reflexionar sobre l’impacte dels plàstics als oceans

Cultura presenta l’exposició “Ecodistopies” per a reflexionar sobre l’impacte dels plàstics als oceans

La mostra de l’artista valencià Hugo Martínez-Tormo convida l’espectador/a a meditar sobre la necessitat de prendre mesures urgents davant la magnitud de la contaminació als mars


La regidor de l’àrea, Marga Antón, agraeix la col·laboració de la Fundació Mainell i destaca que des de la Regidoria continuen fent un gran esforç per oferir al públic varietat artística i cultural


Fusió d’art i compromís mediambiental és l’objectiu de la nova exposició que ha presentat aquest matí la regidora de Cultura, Marga Antón, acompanyada del director de la Fundació Mainell, Jorge Sebastián, a la sala de l’Antiga Capella de l’Orde Tercer. Sota el títol de “Ecodistopies”, el seu autor Hugo Martínez-Tormo denuncia la situació en la qual es troben les mars i oceans a causa de la gran quantitat de plàstics i la magnitud de la contaminació en aquests. Segons ha explicat l’edil “aquesta mostra tan il·lustrativa convida les i els espectadors a reflexionar sobre la importància del medi ambient i la necessitat de prendre mesures urgents per a revertir el problema”.

La Regidoria continua reprenent l’activitat amb aquesta nova exposició. Antón ha agraït la col·laboració de la Fundació Mainell i ha animat la ciutadania a gaudir durant tot l’estiu d’“Ecodistopies”. “Des del punt de vista de l’agenda 2030 és una cosa positiva perquè és una manera de conscienciar la població sobre la importància de l’ecologia i una labor que ens afecta a tots”, ha assenyalat la regidora. Així mateix, Antón ha recalcat que des de Cultura continuen fent un gran esforç per oferir al públic varietat artística per a la temporada estival tant en espais interiors com exteriors.

Per part seua, el director de la Fundació ha explicat que l’obra es divideix en huit peces amb diferents muntatges i ha assenyalat com a eix central de l’obra “El Catxalot”, una instal·lació que reprodueix els materials que van ser trobats a l’interior d’una balena trobada morta a la platja de Castell de Ferro de Granada en 2012.

Aquesta exposició, creada en col·laboració amb la Fundació Mainell i Fundació Promoció Social, és part d’un projecte de sensibilització més ampli, que es va iniciar amb el Congrés Internacional sobre Drets Humans i Justícia Climàtica, celebrat a València el 24 i 25 d’octubre de 2019.

L’entrada és gratuïta i les persones interessades podran visitar-la de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores o de 15 a 18 hores i els diumenges de 10 a 14 hores.