El Centre de Congressos acull la presentació del procés d’elaboració del Pla Integral de Joventut

El Centre de Congressos acull la presentació del procés d’elaboració del Pla Integral de Joventut

La regidora de l’àrea, Marga Antón, que va assistir ahir a l’acte, va lloar la implicació de les persones assistents en el procés i va emfatitzar la importància de la participació de la ciutadania en l’elaboració del projecte


Les persones interessades poden realitzar les seues aportacions en la plataforma de la web de la Regidoria www.elchejuventud.es, que ja compta amb una vintena de persones registrades


La regidora de Joventut, Marga Antón, es va reunir ahir al Centre de Congressos amb representants de diferents entitats juvenils del municipi. La trobada va servir com a acte de presentació del procés participatiu obert per la Regidoria de la qual és titular per a redactar el futur Pla Integral de Joventut 2021-2024. El projecte compta amb el suport de totes les àrees de l’Ajuntament i es troba en la seua etapa inicial. Durant l’acte, Antón va lloar la implicació de les persones assistents en el procés i va emfatitzar tant la importància de la participació del teixit associatiu com de la ciutadania en l’elaboració del Pla.

A continuació, va intervindre Marta Barros, tècnica de Coglobal (entitat social encarregada de dissenyar i dinamitzar el procés), per a descriure les activitats que s’han dut a terme fins ara i els passos a seguir en els pròxims mesos. En aquest sentit, Barros va explicar que la situació originada per la Covid-19 ha obligat a realitzar diverses modificacions sobre el projecte inicial, entre les quals, posposar les activitats previstes als IES del municipi i crear una plataforma digital a través de la que qualsevol jove pot estar al corrent de les novetats i fer les seues aportacions al Pla des de casa. Aquesta plataforma es troba en la web de la Regidoria, www.elchejuventud.es, i ja compta amb una vintena de persones registrades.

Finalment, les persones assistents es van dividir en grups de treball per a dialogar i aprofundir en el diagnòstic de la realitat juvenil del municipi, punt de partida del procés. La trobada va finalitzar amb la posada en comú de les conclusions aconseguides i la invitació a difondre la iniciativa com a mitjà per a aconseguir una àmplia participació, única garantia que el futur Pla responga a les necessitats i demandes de la joventut il·licitana.