El Consell Escolar Municipal proposa el 7 de desembre, el 19 de febrer i el 7 de maig com a dies no lectius

El Consell Escolar Municipal proposa el 7 de desembre, el 19 de febrer i el 7 de maig com a dies no lectius

L’òrgan, a més, aprova instar al Govern valencià a donar resposta a la necessitat d’un nou Conservatori a la ciutat


L’Ajuntament escomet treballs d’adequació i posada a punt en 15 centres escolars de cara a l’any acadèmic 2020/2021


La regidora d’Educació, María José Martínez, ha informat en roda de premsa sobre els assumptes tractats en la sessió de l’últim Consell Escolar Municipal i en la qual la comunitat educativa ha abordat qüestions clau en el funcionament del nou any acadèmic 2020/2021. En concret, es va aprovar elevar a la Conselleria d’Educació la proposta de dies no lectius, que són el dilluns 7 de desembre de 2020 i els divendres 19 de febrer i 7 de maig de 2021.

A més, aprofitant el tancament cautelar d’escoles i instituts a causa del coronavirus, ja han arrancat les labors d’adequació i posada a punt que l’Ajuntament efectua tots els estius en període vacacional. En concret, 12 col·legis gaudiran de pistes esportives renovades, mentre que en tres s’està procedint al canvi de la fusteria. La Conselleria, per part seua, continua amb el seu projecte marc de retirada de fibrociment de les instal·lacions educatives i que a Elx beneficia 11 centres, quedaran per concloure els treballs als CEIP Verge de l’Assumpció i Baix Vinalopó.

Així mateix, després de la intervenció en el Consell del director del Conservatori Professional de Música d’Elx, José Galiano, qui va explicar la situació actual de l’equipament que dirigeix, es va pactar el fet d’instar a Conselleria a donar respostes a la necessitat d’un nou Conservatori a Elx, entretant el consistori il·licità cerca alternatives d’espai de cara al nou curs, dins de l’acord que va arribar la Junta Local de Govern el divendres passat de posar a la disposició de la comunitat educativa local recintes municipals (centres socials, cívics, juvenils, esportius, aules d’estudi, habitatges de porter escolar sense ús…) amb els quals guanyar espai addicional i evitar així aglomeracions.

Quant a la COVID-19, la Regidoria d’Educació va fer balanç de la situació generada per la pandèmia en el panorama educatiu local. “Hem mantingut contacte permanent amb els equips directius dels centres, amb la inspecció educativa, intercanviant informació i un seguiment de les mesures implementades per la Conselleria, de les classes telemàtiques, de les beques-menjador, dels bo-matrícula, del repartiment de tauletes…”, ha explicat Martínez en la roda de premsa, qui ha agraït la predisposició de les persones implicades. “És en els moments d’incertesa quan tractem de brindar la millor resposta possible”, ha continuat, emfatitzant l’adaptació que ha patit la campanya de matriculació del present exercici en ser íntegrament telemàtica.

En un altre ordre de coses, la tinenta d’alcalde ha recordat que les beques atorgades per la Regidoria d’Educació estenen el seu termini fins al 30 d’octubre després que es paralitzara la calendarització per l’epidèmia. A més, durant el Consell d’ahir es va donar compte dels tallers del programa Concilia Estiu, impulsat per l’Ajuntament i organitzat per les AMPA perquè les famílies puguen combinar la vida laboral amb la personal, encara que enguany únicament s’han celebrat quatre –als CEIP Candalix, Ferrández Cruz, Antonio Machado de Torrellano i Sant Antoni de la Foia– per la situació sobrevinguda. “Els pares i mares han buscat altres alternatives per la pandèmia, com que els xiquets i xiquetes es queden a casa”, ha valorat la regidora.

Finalment, ha comunicat l’edil, el Consell Escolar va plantejar l’elecció del seu representant en el pròxim debat de l’estat de la ciutat.