El Gran Teatre puja el teló al setembre amb una programació teatral i de dansa sense precedents per la qualitat dels artistes

El Gran Teatre puja el teló al setembre amb una programació teatral i de dansa sense precedents per la qualitat dels artistes

El 27 de setembre s’obri la temporada amb “La magia de… Jorge Blass” en una sala que s’ha adaptat per a acollir espectacles complint fil per randa totes les mesures de seguretat


José Sacristán, Blanca Portillo, José María Pou, Cayetana Guillén Cuervo, Secun de la Rosa, Emma Ozores, Pepe Viyuela, Juanjo Artero, Andrés Suárez o els premis nacionals de dansa: Daniel Abreu i Dácil González són només alguns dels artistes que estaran a Elx


José Sacristán, Blanca Portillo, José María Pou, Cayetana Guillén Cuervo, Secun de la Rosa, Emma Ozores, Pepe Viyuela, Juanjo Artero, Andrés Suárez o els premis nacionals de dansa: Daniel Abreu i Dácil González són només alguns dels artistes que actuaran al Gran Teatre a partir de setembre. I juntament amb ells, la millor dansa contemporània del moment actual.

Així ho ha explicat hui la regidora de Cultura, Marga Antón, que ha declarat que “obrim la pròxima temporada del Gran Teatre amb una proposta artística de primer nivell i adaptant la sala a les noves exigències per a garantir les mesures de seguretat derivades de la pandèmia del coronavirus”.

“Malgrat la pandèmia, volem mantindre un excel·lent nivell en la nostra programació del Gran Teatre, en l’any del Centenari, i com es pot comprovar alguns dels grans noms de les taules teatrals d’aquest país passaran en els pròxims mesos pel seu escenari”, ha assenyalat la regidora, que ha afegit que “hem pres mesures molt estrictes per a donar confiança als espectadors que acudisquen al Gran Teatre amb la màxima seguretat sanitària. L’aforament estarà en un 53%, i així es garanteix la distància que aconsellen les autoritats sanitàries i serà obligatori ús de la màscara. El nostre compromís amb el públic, amb els artistes i els tècnics és màxim per a fer del teatre un lloc segur”.

Antón ha dit que l’oferta teatral passa per la presència de Pepe Sacristán amb “Señora de rojo sobre fondo gris” de Miguel Delibes el pròxim 2 d’octubre. Una altra de les novetats importants és la tornada als escenaris de Cayetana Guillén Cuervo amb un nou muntatge amb el títol de “Puertas abiertas”, previst per al 28 de novembre.

Cal destacar la presència de Pepe Viyuela al front d’un gran repartiment per a posar en escena “Esperando a Godot”, el 5 de desembre.
Una de les novetats de la temporada ve de la mà de Secun de la Rosa, liderant un ampli repartiment, per a protagonitzar “Hombres que escriben en habitaciones pequeñas”, el 30 de gener.
Una comèdia molt taquillera és “El último que apague la luz”, que farà doble funció el 12 i 13 de desembre, que està protagonitzada per Emma Ozores.
El teatre gestual també té buit en la programació amb la millor companyia que tenim en aquests moments a Espanya i que ha merescut diversos premis Max de teatre, em referisc a Kulunka Teatro amb el premiat “Solitudes”.

Altres títols que podrem veure en el Gran Teatre són les obres ajornades “Un marido ideal” amb Juanjo Artero, “Mrs Dalloway” amb Blanca Portillo, “Viejo amigo Cicerón” amb José María Pou.

“També vull destacar l’estrena absoluta d’un projecte il·licità liderat per l’actriu Emma López amb una versió molt especial d’‘El perro del hortelano’ de Lope de Vega”, ha indicat la responsable de Cultura, que ha afegit que “així mateix, la nostra campanya ‘Escena familiar en navidad y reyes’ estarà protagonitzada per les companyies il·licitanes Trébol Teatro, Ferroviaria i La Carreta, com a part del nostre suport a la reactivació del sector cultural local per la pandèmia. Estaran els dies 2, 3 i 4 de gener amb ‘Navidad Rock’, ‘El traje nuevo del emperador’ i ‘El sol y el girasol’, respectivament. La part teatral es completa amb uns monòlegs de molt d’èxit protagonitzats per Juan Amodeo, Santi Rodríguez, Juan Carlos Ortega i Eugeni Alemany”.

Dansa contemporània

Les propostes de dansa se centren en el ball contemporani amb espectacles d’una gran bellesa.
“El 7 de novembre tindrem en el teatre la funció ‘La desnudez’, que ha rebut nombrosos premis i reconeixements amb la participació sobre l’escenari de 2 premis nacionals de dansa com són Daniel Abreu en 2014 i Dácil González en 2019”.

“La nostra oferta de dansa contemporània té una altra cita important l’1 d’octubre l’estrena absoluta de ‘La mort i la donzella’, la nova producció de la Generalitat Valenciana dirigida per la il·licitana Asun Noales i la producció de la qual s’està realitzant en L’Escorxador”, ha apuntat la regidora, que ha afegit que “eixe dia, el Gran Teatre es convertirà en l’epicentre de la dansa en la Comunitat Valenciana”.

La regidora de Cultura, Marga Antón, destaca que l’1 d’octubre arribarà un dels plats forts amb l’estrena de la producció “La mort i la donzella” dirigida per la coreògrafa il·licitana Asun Noales

Es completa la proposta en dansa el 23 d’octubre amb la posada en escena de l’últim treball de la companyía il·licitana Otradanza, “Vigor Mortis”.

La màgia també és protagonista en el Gran Teatre amb un dels millors mags del nostre país. Jorge Blass, una actuació que va haver de ser ajornada per la pandèmia el passat mes de maig. Obrirà la nostra programació el diumenge 27 de setembre.

Andrés Suárez i Fraskito

En l’apartat musical, cal destacar la presència dels cantautors Andrés Suárez i Fraskito, que serà el convidat especial de la Final del Certamen de Cantautors, que impulsem des de la Regidoria de Joventut, i que tant prestigi té al nostre país.

“Tindrem algunes actuacions ajornades, com la presència de la cantant Jeanette amb la gira ‘Soy rebelde’, que celebra 50 anys en la música. Una altra de les actuacions musicals serà la protagonitzada pels músics que acompanyaren durant molts anys el cantant alcoià Camilo Sesto, desaparegut fa aproximadament un any, i que ens recuperaran els seus grans èxits. També terminarem la temporada amb els 3 concerts pendents de l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elche i iniciarem la següent temporada amb el ‘Concert d’Any Nou’.

La programació es completa amb la conferència de l’escriptor Bernardo Atxaga que ens quedà pendent del nostre cicle “La dignitat de la paraula”, i també tindrem una estrena cinematogràfica, el 20 de novembre, amb la pel·lícula “Rural Cops”, dirigida pel director il·licità Paco Soto.