El procés d’adjudicació del servei de neteja s’acosta a la seua fase final amb l’obertura d’ofertes econòmiques

El procés d’adjudicació del servei de neteja s’acosta a la seua fase final amb l’obertura d’ofertes econòmiques

El regidor de Neteja, Manteniment i Contractació, Héctor Díez, destaca la transparència i comunicació presents durant tot el procediment


Els treballs de manteniment i millora de l’escultura “Les Mans de Sant Joan”, pressupostats en 25.000 euros, conclouran al llarg d’aquest mes de juliol


 

El procés d’adjudicació del nou servei de neteja viària i recollida de residus del municipi, que es licitarà per període d’una dècada, i està valorat en 327.424.148,66 euros, s’acosta a la seua fase final. La Mesa de Contractació, que es reunirà el dimarts 14 de juliol a les 11.45 hores, donarà compte de la puntuació de la part tècnica –Sobre B–, mentre que el dimecres 15 de juliol, a les 09.15 hores, s’obrirà el Sobre C–el de la part econòmica– amb l’objectiu de valorar les baixes –en cas que existisquen– i d’informar sobre les millores, que poden suposar fins a sis punts addicionals en funció del nombre de contenidors i altres tres basats en l’informe financer de la implantació de la recollida orgànica –el contenidor marró–. A partir d’aquest moment, els equips tècnics municipals aplicaran la fórmula que estableix el plec i classificaran les ofertes presentades, que són quatre: la de l’UTE formada per Urbaser i FCC, la de Cespa (Ferrovial), la de Valoriza Medi Ambient i la d’Entorn Urbà i Mediambiental SL.

“Això ens permetrà adjudicar de manera definitiva el servei una vegada haja passat el termini de presentació de documentació del primer classificat”, ha dit Héctor Díez, regidor de Neteja, Manteniment i Contractació, qui ha manifestat que, per a agost, la Junta Local de Govern podria aprovar la classificació d’ofertes sempre que cap de les mercantils concurrents exercisca el seu dret a reclamar.

El dimarts 14 de juliol, a les 12.30, immediatament després de la Mesa de Contractació, està convocada la Junta de Portaveus perquè els equips tècnics municipals exposen als Grups Polítics l’informe i resultat de la puntuació del Sobre B, en un exercici que, segons l’edil, “forma part de la dinàmica de comunicació i transparència a l’hora de licitar aquest contracte: fer partícip a l’oposició des del començament fins al final”. A més, ha recordat que les condicions del plec es van consultar amb la ciutadania, diversos sectors i col·lectius d’interés, com el de les persones que treballen en l’actual contracta mitjançant les persones que els representen o de la Federació d’Associacions de Veïns. “Ha sigut un procediment llarg i complex”, ha reconegut Díez.

Divendres que ve, 10 de juliol, una vegada conclosa la consulta als quatre licitadors sobre la confidencialitat de les ofertes tècniques, la Junta de Govern Local declararà secretes les informacions que així ho han sol·licitat les empreses concursants.

 

 

Manteniment i millora de “Les Mans de Sant Joan”

D’altra banda, l’escultura “Les Mans de Sant Joan” de l’artista Pepe Azorín, que presideix la rotonda que dona accés al pavelló Esperanza Lag de la Ciutat Esportiva, en l’avinguda Universitat d’Elx, està sent sotmesa a treballs de manteniment i millora; un rejoveniment que, en col·laboració amb el mateix escultor, permetrà dotar de major vistositat un dels conjunts de major càrrega simbòlica de la ciutat tant en pla estètic com conceptual en fer clara referència a la Festa.

El monument, que té uns 18 metres d’altura i les mans en bronze una mesura aproximada de 5 metres, data de 2008. Segons ha explicat Díez, se substituirà la base de la rotonda, que fins al moment el componia graveta roja, per un paviment formigonat que, depenent de la intensitat de la llum, brindarà reflexos en colors blau i verd. En la superfície d’aquesta capa, se situaran ceràmiques de color daurat aleatòries per a simular el mantell d’oripell. Així mateix, s’està procedint en aquests moments al repintat de la base i neteja de l’escultura.

“Amb això perseguim dos objectius: renovar estèticament espais urbans perquè donen una imatge concorde de la nostra ciutat i generar hàbitats que parlen d’Elx i les seues gents”, ha expressat el nové tinent d’alcalde.

L’actuació està pressupostada en 25.000 euros i que conclourà al llarg d’aquest mes de juliol.