El Programa de Respir Familiar d’Aspanias s’adapta a les circumstàncies sanitàries actuals

El Programa de Respir Familiar d’Aspanias s’adapta a les circumstàncies sanitàries actuals

Mariano Valera, edil de Drets Socials i Polítiques Inclusives, visita les instal·lacions i manté entrevistes amb els responsables i membres d’entitats encarregades de vetlar pel benestar de les persones amb diversitat funcional i altres col·lectius vulnerables d’Elx


Organitzacions encarregades de vetlar pel benestar de les persones amb diversitat funcional i altres col·lectius vulnerables de la nostra ciutat han représ la seua labor després de l’estat d’alarma. És per això que Mariano Valera, regidor de Drets Socials i Polítiques Inclusives, està visitant les instal·lacions i mantenint entrevistes amb els responsables i membres d’aquestes entitats per a conéixer les seues inquietuds i necessitats derivades de la nova normalitat.

És el cas d’Integra-T i Aspanias, que defensen la qualitat de vida dels discapacitats intel·lectuals i les seues famílies. Fa uns dies, Valera es va reunir amb la junta directiva de totes dues associacions. En Aspanias va poder comprovar personalment el desenvolupament del Programa de Respir Familiar –subvencionat pel consistori il·licità–, que compta amb la participació de 21 menors atesos per una desena de professionals especialitzats i que inclouen aquelles activitats que fomenten una major autonomia en els seus usuaris, com les eixides a la naturalesa, conéixer els llocs emblemàtics d’Elx, habituar-se al transport col·lectiu, donar-se un capbussó en les piscines cedides per l’Ajuntament… No obstant això, les circumstàncies sanitàries actuals han obligat a la completa reorganització del Programa, que en aquesta edició 2020 és pràcticament individualitzat i sense activitats grupals per a garantir així el distanciament interpersonal amb el qual minimitzar possibles focus de coronavirus. És el principal motiu que un monitor tinga assignat, com a màxim, dos participants.

Amb posterioritat, l’edil va tindre l’oportunitat de respondre a les preguntes que li van formular els adolescents i joves adults d’AITEAL (Associació Il·licitana de Trastorn de l’Espectre Autista i de Llenguatge) en el programa radiofònic en línia que elaboren, la qual cosa va ser, en paraules de Valera, “una experiència meravellosa”. Finalment, Sueña de nuevoens enfocat a la solidaritat a través del voluntariat– va rebre i va entregar una placa de reconeixement al representant municipal per la seua gestió de l’alberg temporal per a indigents establit en el pavelló del poliesportiu El Toscar durant el confinament.

El tinent d’alcalde té previst continuar amb aquesta sèrie de visites en les setmanes esdevenidores, ja que les associacions, amén del seu reinici, estan preparant-se per a encarar el nou curs que comença després de l’estiu.