Elx destinarà 100.000 euros del Pressupost Municipal al sector tradicional de la Palma Blanca

Elx destinarà 100.000 euros del Pressupost Municipal al sector tradicional de la Palma Blanca

L’Ajuntament posa a la disposició de la comunitat educativa local els centres socials, cívics, juvenils, esportius, aules d’estudi i habitatges de porter escolar sense ús per a reorganitzar espais de col·legis i instituts de cara al pròxim curs


S’incrementa un 20% la partida destinada a les sis piscines descobertes de titularitat pública per a implantar mesures de neteja, desinfecció i controls d’aforament durant la temporada estival per a així garantir la seguretat de les persones banyistes


La reunió de la Junta de Govern Local, amén d’aprofundir en la protecció del patrimoni local i adjudicar les obres de conversió en zona de vianants de la Corredora i de la plaça de Baix, ha donat llum verda a la modificació número 18 del Pressupost Municipal amb la finalitat de dotar-lo d’una partida destinada a fer costat econòmicament al sector tradicional de la palma blanca, especialment damnificat per la pandèmia després que es cancel·laren les celebracions de Setmana Santa. Els 100.000 euros d’ajudes en total són fruit del compromís de l’Equip de Govern i del consens de la Corporació Municipal en Ple, segons ha apuntat el portaveu de la Junta, Héctor Díez.

En l’àrea d’Educació, l’Ajuntament ha posat a la disposició de la comunitat educativa local els centres socials, cívics, juvenils, esportius, aules d’estudi i habitatges de porter escolar sense ús, per a reorganitzar l’espai als centres educatius que ho sol·liciten i així poder impartir l’any acadèmic 2020/2021 amb normalitat evitant aglomeracions. “Ara la Regidoria veurà amb els centres educatius que necessiten emplaçament addicional al del seu recinte”, ha dit el portaveu.

D’altra banda, la Junta ha variat les condicions a la mercantil que gestiona les sis piscines descobertes de titularitat pública amb l’objectiu de garantir la seguretat higienicosanitària de les persones banyistes. Per això el contracte incrementarà el seu valor en un 20% -en 34.600 euros-, i ascendirà a un total de 207.618 euros anuals. “Amb aquest increment implantarem mesures especials de neteja, desinfecció i controls d’aforament durant la temporada estival”, ha explicat Díez. A més, la setmana que ve es pujarà a la Plataforma de Contractació de l’Estat el concurs per a designar la contracta de transport sanitari en actes culturals i esportius per 180.000 euros.

Així mateix, s’ha autoritzat la urbanització de l’interior del bloc J del Cementeri Nou per a destinar-la a osseres i a la construcció “sota demanda de les peticions que reba l’Ajuntament” de panteons de fins a tres altures en parcel·les de huit metres quadrats. Díez, que ha dit que hi ha lloc per a 48 d’aquestes estructures funeràries, ha recordat que el bloc J, amb més de 1.500 nínxols en la primera fase, va costar més d’un milió d’euros i s’emmarca en els treballs d’ampliació i millora del també anomenat Cementeri de Sant Agatàngel.

Finalment, s’ha acordat subscriure un conveni de col·laboració amb la Federació d’Associacions de Joves Empresaris de la Província d’Alacant per valor de 24.000 euros, la qual cosa permetrà continuar prestant el servei d’assessoria a persones emprenedores a l’oficina municipal situada al Centre de Desenvolupament Empresarial del carrer Cauce i l’organització d’esdeveniments com el Business Market al llarg del present any.