La Comunitat de Regants de Carrissars espera obtindre aquest any més de mig milió de quilos de melons

La Comunitat de Regants de Carrissars espera obtindre aquest any més de mig milió de quilos de melons

La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, i l’alcalde d’Elx, Carlos González, donen el primer tall del fruit, acompanyats de l’edil de Desenvolupament Rural i representants de l’Equip de Govern i de la Comunitat de Regants de Carrissars


González subratlla “la rellevància del sector agrari, no sols per contribuir a la generació d’ocupació, sinó perquè ens permet autoproveir-nos, ha sigut un factor estratègic al llarg d’aquests mesos de confinament que hem travessat”


La producció de meló de Carrissars aconseguirà aquesta temporada, de juny a setembre, els 600.000 quilos que es vendran en superfícies comercials de la província. Unes previsions millors que l’any passat malgrat la reducció de tafulles i a causa de la qualitat de l’aigua, segons ha informat el president de la Comunitat de Regants, Fernando Antón.

El tall ha sigut realitzat aquesta per la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, i l’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyats per l’edil de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, la regidora de Medi Ambient, Esther Díez, el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, i representants de diferents comunitats de regants.

“Estem davant una bona temporada. Vull destacar la importància del meló de Carrissars dins de l’activitat agrària de la ciutat, i sobretot la rellevància del sector agrari, no sols per contribuir a la generació d’ocupació i riquesa, sinó perquè ens permet autoproveir-nos i tindre productes de qualitat des de la proximitat, cosa que s’ha revelat com a factor estratègic al llarg d’aquests mesos difícils de confinament que hem travessat”, ha subratllat l’alcalde.

 

Mollà assenyala que el dia 22 de juliol mantindrà una reunió amb el secretari de l’Estat per a conéixer la proposta dels canvis de la regla d’explotació del Transvasament Tajo-Segura plantejada pel Ministeri de Transició Ecològica

 

Per part seua, Mollà ha incidit en què “en l’agricultura qualsevol cultiu està sotmés a les situacions climatològiques i a la falta de recursos mínims, per això és raonable que estiguem en alerta juntament amb els agricultors i agricultores per a poder minimitzar els impactes que es tenen sobre les seues produccions. Malgrat això, jo crec que enguany anem avançant i tindrem garantida l’aigua suficient perquè puguen continuar amb la seua activitat productiva”.

Així mateix, Mollà ha assenyalat que el dia 22 de juliol mantindrà una reunió amb el secretari de l’Estat per a conéixer la proposta dels canvis de la regla d’explotació del Transvasament Tajo-Segura plantejada pel Ministeri de Transició Ecològica. “No estem malgastant cap gota d’aigua que depenga del transvasament i esperem que el Ministeri aclarisca les circumstàncies que els ha portat a fer aquest plantejament”, ha destacat la consellera.

En aquest sentit, González també ha advocat pel manteniment de les normes d’explotació del transvasament. “Des de l’Ajuntament ens hem posicionat en contra de qualsevol decisió del Govern que represente reduir els cabals que arriben al sud de la província d’Alacant”. “Continuarem insistint que el transvasament és fonamental per al desenvolupament socioeconòmic i agrari de la nostra localitat i estarem al costat dels agricultors defensant una postura inamovible”, ha assenyalat l’alcalde.

 

Sànchez destaca que el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Comunitat de Regants de Carrissars passarà de 1.500 a 3.500 euros i s’emprarà en activitats de promoció dels productes que cultiven

 

Per part seua, Sànchez ha recordat la moció que va presentar a la Junta de Govern Local perquè es mantinguera la regla d’explotació i ha explicat que enguany el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Comunitat de Regants de Carrissars ha augmentat en 2.000 euros, per la qual cosa passarà de 1.500 a 3.500 euros, que s’empraran en activitats de promoció dels productes que cultiven. Així mateix, l’edil ha animat la ciutadania al fet que acudisca al comerç de proximitat per a consumir aquest producte.

L’acte s’ha desenvolupat amb total normalitat, sense aglomeracions i complint amb les normes higiènic sanitàries òptimes amb l’ús de màscares de protecció i dels gels hidroalcohòlics.