La Conselleria d’Igualtat destinarà 700.000 euros anuals en el nou Centre d’Atenció Integral a la Dona que obrirà a Altabix

La Conselleria d’Igualtat destinarà 700.000 euros anuals en el nou Centre d’Atenció Integral a la Dona que obrirà a Altabix

L’actual Casa de la Dona de la plaça de Barcelona s’integrarà en aquest nou centre, que passarà a centralitzar tota l’atenció a les dones que pateixen violència de gènere, oferint serveis de prevenció, sensibilització i intervenció directa


Elx comptarà a la fi del present any o principis del pròxim amb un Centre Dona 24 hores d’atenció integral a les dones que pateixen violència de gènere. L’actual Centre Social d’Altabix, situat en l’avinguda de Jubalcoi, es transformarà en un centre d’atenció integral a la dona que inclourà serveis de prevenció, sensibilització i intervenció directa en tot el relacionat amb la violència de gènere i agressions sexuals contra les dones.

La directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such, i l’edil d’Igualtat, Mariano Valera, han visitat les instal·lacions que l’Ajuntament cedeix a la Conselleria d’Igualtat perquè puga posar en marxa el nou Centre de la Dona 24hores.

Inclourà els serveis que actualment està oferint la Casa de la dona en la plaça de Barcelona, i actuarà com a gran centre de referència a la comarca del Baix Vinalopó en aquest camp.

La inversió de la Conselleria d’Igualtat en aquest nou centre ascendeix a 700.000 euros anuals per a oferir tots els serveis d’atenció a les dones, i, segons Such, el projecte compleix amb els compromisos adquirits amb Elx en matèria d’atenció integral a les dones.

Aquest projecte suposa complir amb els compromisos del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista, i implica crear aquests Centres de la Dona 24 hores no sols en les capitals de província, sinó també en les grans ciutats de la Comunitat Valenciana, i, per tant, suposa complir amb els compromisos amb la ciutat d’Elx perquè tinga tots els serveis d’atenció a la dona.

La directora general de l’Institut Valencià de les Dones va qualificar les instal·lacions de “molt adequades per a oferir un servei de qualitat a les dones”, i va assegurar que la intenció de la Conselleria és descentralitzar les polítiques d’igualtat i de lluita contra la violència de gènere per a aconseguir la seua vertebració en el territori. Such va afirmar que “encara hi ha moltes situacions de violència de gènere que semblen ocultes, i amb aquests serveis les traurem a la llum i donarem un servei de qualitat a les víctimes”.

Per part seua, l’edil d’Igualtat, Mariano Valera, va agrair el compromís de la directora general amb la ciutat d’Elx, i va destacar la sintonia que existeix entre l’Ajuntament il·licità i les polítiques d’igualtat que està aplicant la Conselleria.

Va dir que l’Ajuntament mantindrà la mateixa línia de treball fonamentada en tres pilars bàsics: la prevenció, la sensibilització i, amb la posada en marxa d’aquest nou centre, la intervenció directa en atenció integral a les dones que pateixen violència de gènere i agressions sexuals. “Aquest centre s’emmarca dins de les polítiques d’igualtat de la Conselleria i de les nostres polítiques locals, i, amb això, treballem en tres pilars, com són la prevenció, la sensibilització i la intervenció integral d’atenció a la dona”.

Amb la posada en marxa del nou Centre de la Dona 24 hores d’Elx, la província comptarà amb cinc centres d’aquest tipus: Alacant, Dénia, Torrevella, Elda i Elx, i en el conjunt de la Comunitat Valenciana són dotze els centres que ofereixen aquests serveis.