La iniciativa solidària “Elx es vesteix de festa” omplirà els balcons de llum i color amb banderes de Moros i Cristians

La iniciativa solidària “Elx es vesteix de festa” omplirà els balcons de llum i color amb banderes de Moros i Cristians

La idea organitzada per l’Associació Festera de Moros i Cristians, amb el suport de la Regidoria de Festes, pretén dotar d’ambient festiu la ciutat i recaptar fons per a un dels projectes de la Regidoria de Drets Socials i Polítiques Inclusives dirigits a pal·liar les necessitats de famílies damnificades per la pandèmia


L’Associació Festera de Moros i Cristians, amb el suport de la Regidoria de Festes, emprén la campanya solidària “Elx es vesteix de festa” per a omplir de llum i color els balcons de la ciutat mitjançant banderes que es vendran a partir de hui, per 15 euros, a la seu de l’entitat festera –en carrer Trinquet– i, pròximament, en una sèrie de comerços col·laboradors. La totalitat del recaptat anirà destinada a un dels projectes d’auxili social a famílies necessitades per la pandèmia que la Regidoria d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives dirigeix.

La regidora de Festes, Mariola Galiana, i el president de l’Associació Festera de Moros i Cristians, Julián Fernández, acompanyats per regidor de Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, han presentat aquest matí l’entranyable iniciativa en una roda de premsa en la qual s’ha mostrat el cartell de l’acció solidària, que reprodueix el frontispici de la Casa Falcó amb balcons decorats amb les banderes que qualsevol il·licità podrà adquirir fins al 7 d’agost, dia previst perquè la ciutadania engalane les seues finestres amb aquestes per a reproduir l’ambient festiu de l’entrada de Moros i Cristians, cancel·lada com la resta de celebracions patronals d’agost per a evitar aglomeracions i rebrots de la Covid-19.

Fernández ha explicat que ‘Elx es vist de festa’ està integrada en el pla estratègic de responsabilitat social de l’organització que presideix, i al qual s’afegiran altres accions a partir de setembre o fins i tot abans amb l’II Certamen d’Aparadorisme per a així ajudar al xicotet comerç del municipi. “Moros i Cristians d’Elx sempre ha sigut una entitat socialment compromesa perquè estem implicats amb Elx i amb la seua ciutadania”, ha dit Fernández, qui ha recordat que fa uns dies va culminar la recollida d’aliments “Quilos de festa” amb més de 4.000 quilos de provisions.

Galiana, que ha convidat els il·licitans i les il·licitanes a sumar-se a “Elx es vesteix de festa”, ha agraït a l’Associació de Moros i Cristians, i a la resta d’ens festers de la ciutat, el seu vessant més solidari en els moments més durs i difícils de l’epidèmia. Valera, que així mateix ha reafirmat la gratitud, ha manifestat que, en general, Elx “mou per criteris de solidaritat”, cosa que va quedar “demostrada” durant la crisi vírica.