La Mesa de Contractació de l’Ajuntament d’Elx valora les ofertes tècniques per al servei de neteja viària i recollida de residus del municipi

La Mesa de Contractació de l’Ajuntament d’Elx valora les ofertes tècniques per al servei de neteja viària i recollida de residus del municipi

El regidor de l’àrea, Héctor Díez, anuncia que l’informe tècnic atorga la millor puntuació a UT Urbaser FCC amb 39 punts, seguit de Cespa amb 34,5, Valoriza amb 30 i Entorno amb 22,9


En la Junta de Portaveus, convocada per l’alcalde després de la Mesa de Contractació, els equips tècnics municipals han exposat als grups polítics els resultats de la puntuació amb la finalitat de fer partícip a l’oposició des de l’inici


S’ha celebrat la Mesa de Contractació en la qual s’ha adonat de la valoració de les ofertes tècniques per al servei de neteja viària i recollida de residus del municipi. Així ho ha comunicat el regidor de l’àrea, Héctor Díez, qui ha assenyalat que “és un pas més per al final del procediment d’adjudicació del servei”. Díez, ha anunciat que l’informe tècnic ha atorgat la millor puntuació a UT Urbaser FCC amb 39 punts, seguit de Cespa amb 34,5, Valoriza amb 30 i Entorno amb 22,9. A més, l’edil ha destacat que la Mesa de Contractació ha exclòs l’oferta Entorno per no arribar a la puntuació mínima que exigia el plec de condicions tècniques.

Després de la Mesa de Contractació ha tingut lloc la Junta de Portaveus on els equips tècnics municipals han exposat als grups polítics l’informe i resultat de la puntuació amb la finalitat de fer partícip a l’oposició des de l’inici, segons ha explicat l’alcalde d’Elx, Carlos González, qui ha recordat que “les condicions del plec es van consultar des d’un primer moment tant amb la ciutadania, com amb la Federació d’Associacions de Veïns, el Comité d’Empreses en representació de la plantilla de personal i el sector de les empreses de neteja. Així mateix, es van plantejar propostes per part dels grups polítics en dues Juntes de Portaveus anteriors a aquesta última”.

En aquest sentit, el regidor il·licità ha destacat que “aquest procediment forma part de la dinàmica de comunicació i transparència a l’hora de licitar el contracte”. A més, González ha ressaltat que els plecs han sigut avalats pel Consell Jurídic Consultiu, així com pel Tribunal Administratiu Central.

D’altra banda, Díez ha recordat que la Mesa de Contractació mantindrà una pròxima reunió per a procedir a l’obertura de l’oferta econòmica amb l’objectiu de valorar les baixes –en cas que existisquen– i informar sobre les millores, que poden suposar fins a sis punts addicionals en funció del nombre de contenidors i altres tres basats en l’informe financer de la implantació de la recollida orgànica –el contenidor marró.

Així mateix, el regidor ha assenyalat que l’Equip de Govern espera portar la proposta de classificació de les ofertes al més prompte possible a la Junta de Govern Local.