La Policia Local identifica un centre d’estètica com a responsable d’un abocament de deixalles clíniques al carrer

La Policia Local identifica un centre d’estètica com a responsable d’un abocament de deixalles clíniques al carrer

Els agents van iniciar una investigació després de trobar els inspectors de neteja en la via pública bosses de fem amb xeringues, gases i restes sanguínies


La Policia Local d’Elx ha identificat un centre d’estètica com a responsable d’un abocament de deixalles clíniques en bosses de fem en la via pública després de ser trobats la setmana passada per inspectors del servei de neteja de l’Ajuntament il·licità.

Després de revisar el material, consistent en xeringues, gases i restes sanguínies, els inspectors van poder comprovar que procedien d’un centre d’estètica pròxim, fet que van comunicar a la Unitat d’Urbanitat i Medi Ambient de la Policia Local, que, en col·laboració amb l’UTE Territorial de la zona on es va produir l’abocament, va procedir a identificar tant a l’encarregada de la clínica com al gerent d’aquesta.

El mal ús, gestió i depòsit de material clínic en contenidors de fem està tipificat com una falta molt greu en l’ordenança municipal, que exigeix un procediment especial a hospitals i clíniques per a l’eliminació d’aquest tipus de residus pel risc que comporten, podent ascendir la sanció a 3.000 euros.

Cal destacar el treball coordinat entre la Policia Local i a l’àrea de Neteja de l’Ajuntament d’Elx respecte al seguiment, detecció i eliminació de residus a la ciutat. Els resultats d’aquesta col·laboració durant el primer semestre de l’any recullen més de mig centenar de denúncies, trobant-se entre les més habituals l’abandó descontrolat de poda i l’abocament de restes d’obres i estris.