La sala cultural La Llotja reobri les portes demà amb la primera actuació del Festival de Jazz

La sala cultural La Llotja reobri les portes demà amb la primera actuació del Festival de Jazz

La regidora de Cultura, Marga Antón, indica que la sala s’ha remodelat per a millorar les seues instal·lacions i per a adaptar-se a les noves mesures derivades de la pandèmia del coronavirus


Per a l’agost s’han programat tota una sèrie d’actuacions amb companyies il·licitanes com a protagonistes i al setembre la sala acollirà el Festival de Guitarra


La sala La Llotja reobri les portes demà i ho fa amb el Festival de Jazz i l’actuació de Kontxi Lorente Trio. Serà la primera d’una sèrie d’actuacions que es desenvoluparan al llarg dels mesos d’agost i setembre amb la intenció de reactivar la cultura a Elx.

Així ho ha explicat la regidora de Cultura, Marga Antón, qui ha indicat que durant els últims mesos s’ha dut a terme una remodelació per a millorar les instal·lacions i per a adaptar-les a la nova situació generada per la pandèmia del coronavirus. “La sala ha canviat l’aspecte, i en els últims mesos ens ha donat temps a adoptar les mesures necessàries per a la seua reobertura. S’hi han dut a terme treballs de pintura, de tota mena d’instal·lacions, i s’hi ha incorporat una pantalla de cinema”, ha assenyalat Antón qui ha afegit que, “al costat d’això, s’hi han incorporat les noves mesures de seguretat com estoretes amb hidrogel, separació entre cadires o un circuit d’entrada i eixida”.

Una vegada finalitze el Festival de Jazz s’hi desenvoluparan noves activitats i actuacions en les quals les companyies locals tindran un gran protagonisme.
“La nostra intenció és reactivar l’activitat cultural en un estiu tan atípic amb aquest i per això, hem condicionat aquesta sala per a acollir una sèrie d’actuacions de les nostres companyies professionals de les arts escèniques”, ha assenyalat Marga Antón qui ha apuntat que la primera a actuar serà la Companyia Ferroviària amb Antígona.
També actuarà a La Llotja La Carreta amb El libro de la Selva; Fraskito amb la presentació de Celebración; Maracaibo Teatro amb Fémina i Otra Danza amb Clandestino.

Antón ha recordat que, al marge de les activitats a La Llotja, aquest estiu es podrà gaudir del Cinema al Carrer amb la pel·lícula Sobre ruedas en les diferents pedanies i amb “Les Nits dEstiu” de L’Escorxador. Ja al setembre, La Llotja acollirà el Festival de Guitarra.

Tal com ha explicat l’assessor de Cultura Juan León “totes aquestes actuacions estan sota el paraigua de ‘Desconfitados’, una iniciativa de la Regidoria de Cultura amb un lema simpàtic per a traslladar que la cultura de nou es destapa i ix explosivament. Tenim la sort de comptar amb companyies il·licitanes estupendes que ens permeten programar des de teatre clàssic fins a dansa contemporània, passant per teatre infantil. I al costat d’això, l’estrena de Celebración, l’últim treball de Fraskito.

Les entrades es poden adquirir des de ja per Instanticket per cinc euros.

Mentrestant, Paco Macià, director de Companyia Ferroviària, anima el públic a assistir a Antígona, “una coproducció de l’Institut Valencià de Cultura que estem encantats de reposar a Elx en aquest marc de reactivació escènica de la ciutat. El món de la cultura està compromés amb la societat i amb totes les mesures de prevenció de la covid19. Esperem que la gent acudisca i es reprenga la cultura”.